Støre gir bort 1 million fra boksalg

GAVE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre gir bort inntektene fra to bøker. Foto: Scanpix.
GAVE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre gir bort inntektene fra to bøker. Foto: Scanpix.

<pUtenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) gir bort hele sin royalty fra salget av bøkene «Å gjøre en forskjell» og «Norske interesser».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Summen på vel 1 million kroner går til organisasjonen Article 19, en uavhengig organisasjon som arbeider for å fremme ytringsfrihet og tilgang til informasjon som en grunnleggende menneskerettighet.

Organisasjonen har sitt navn fra Article 19 i Menneskerettighetserklæringen.

Utenriksdepartementet har støttet flere av Article 19s prosjekter de siste årene, blant annet et om ærekrenkelse, og et om religion, rasisme og ytringsfrihet. UD støtter også et av seminarene til Article 19 i Oslo denne uken om ytringsfrihet og lesbiske og homofiles rettigheter.

Royaltyinntektene fra bøkene skal bidra til å styrke Article 19s prioriterte satsingsområder og ikke til et enkelt prosjekt, opplyser forlaget Cappelen Damm.

Pengene doneres direkte fra forfatter/forlag og vil dermed ikke være underlagt forvaltningsmessig oppfølging fra Utenriksdepartementets side. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus