Norske soldater i heftig kamp

<pSoldater fra Norge deltok tirsdag i en tre timer lang skuddveksling i Afghanistan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampene skal ha foregått nordvest i Afghanistan på grensen mellom distriktene Ghowrmach og Morghab, melder VG Nett. Angrepet skjedde klokken 19.45 afghansk tid (17.15 norsk tid).

– Det var ikke en norsk operasjon, men en operasjon ledet av den afghanske hæren, der nordmennene var med som mentorer, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Eide ved Fellesoperativt hovedkvarter.

De norske og afghanske styrkene besvarte ilden og tilkalte flystøtte, og det ble sluppet fem bomber fra fly. Flere opprørere ble drept i kampene, som varte i litt over tre timer.

I henhold til rapportene fra operasjonen skal ingen sivile ha kommet til skade, og det er heller ikke meldt om skade på sivil infrastruktur.

De norske soldatene er en del av Operational Mentoring and Liaison Team (OMLT), som driver opplæring og støtte for den nye afghanske hæren. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus