- Norge består av løpsmaskiner

<p><strong>MASKINLAG:</strong> Daniel Braaten mener landslagets største styrke er løpskapasiteten. Her er Frankrike-proffen i aksjon mot Sør-Afrika tidligere i år.(Foto: Scanpix)</p>
MASKINLAG: Daniel Braaten mener landslagets største styrke er løpskapasiteten. Her er Frankrike-proffen i aksjon mot Sør-Afrika tidligere i år.(Foto: Scanpix)

<p«Best uten ball» er et velkjent uttrykk i norsk fotball. Daniel Braaten mener det fortsatt er Norges viktigste våpen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISLETT (ABC Nyheter): Daniel Braaten spår to vanskelig VM-kvalikkamper de nærmeste dagene. Men han er ikke i tvil om hva som er Norges kanskje største styrke - løpskapasiteten uten ballen i beina.

- Alle som spiller for det norske landslaget er nesten som maskiner å regne. Det er vanvittig mye løpskapasitet i laget. Det tror jeg blir nøkkelen for å lykkes i de neste kampene. Vi må jobbe hele tiden, og det er samtlige i troppen kapable til, sier Braaten til ABC Nyheter.

Braaten er for tiden i Oslo sammen med resten av landslaget hvor de forbereder seg på Bislett stadion til de kommende landskampene i Skopje og Rotterdam.

I flere år ble norske spillere ofte omtalt som «best uten ball», og da med Øyvind Leonhardsen i spissen. Også den gang styrte Drillo spakene på lokomotivet til Norges fotballforbund.

Braaten mener fortsatt at det norske landslaget innehar ekstreme fysiske kvaliteter.

- Flere av spillerne kan løpe så og si hele tiden. De blir jo aldri slitne, fortsetter Braaten overfor ABC Nyheter.

Gode hjemmelag

Braaten har akkurat gjennomført sin første sesong i fransk fotball og fått gode skussmål for sin innsats i Toulouse som til slutt endte på fjerdeplass i Ligue1, noe som betyr at laget kommende høst blir å se i Europa League.

Den tidligere Skeid, RBK og Bolton-spilleren forventer at både Makedonia og Nederland vil vise seg fra sine beste sider foran eget publikum.

- Det kommer til å bli vanskelig. Vi møter to spillende lag som vil vinne hjemme. Det kommer til å bli tøft, fortsetter Braaten.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen sier laget ikke blir klart før fredag. Braaten vet ikke om han starter lørdagens viktige kamp på Balkan.

Norsk fotballs fremste eksponent for ferdigheter uten ball i beina.- Øyvind Leonhardsen. (Foto: Scanpix)Norsk fotballs fremste eksponent for ferdigheter uten ball i beina.- Øyvind Leonhardsen. (Foto: Scanpix)

- Det aner jeg ingenting om nå. Men jeg håper selvfølgelig å få spille.

Drillo sier han foreløpig bare har bestemt seg for én plass i startelleveren.

- Det eneste som er sikkert er at John Carew spiller. Alt annet er ennå ikke bestemt.

- Det er i midtbaneleddet det er vanskeligst å bestemme seg. Flere spillere kjemper om noen få plasser, sier Drillo til ABC Nyheter.

Ufortjent

Daniel Braaten står foreløpig bokført med 20 kamper for Norge. Mange har ment at oslogutten svinger for mye i prestasjonene og at han må begynne å prestere både bedre og jevnere på et høyere nivå. Mot Tyskland fikk 27-åringen strålende kritikker, mot Sør-Afrika fikk han pepper for å virke uinteressert.

Drillo mener kampen på The Royal Bafokeng Sports Palace i Rustenburg ikke er representativ for det Braaten står for.

- Det var for mange forhold inn mot den kampen som var med på å påvirke prestasjonene hans. Han fortalte meg at han var fullstendig tom etter ti minutter. Det som skjedde i Sør-Afrika vil ikke ha noe å si for uttaket til de neste kampene. Han spilte jo også mot Finland noen dager senere, og det gikk bra, sier Drillo til ABC Nyheter.

Wæhler på sykehuset

To forfall har kommet til lørdagens kamp. Verken Steffen Iversen eller Tore Reginiussen blir med når landslaget setter kursen sørover i morgen. Landslagslege Thor Einar Andersen melder om en ellers skadefri tropp. Den eneste som det er noe usikkerhet rundt er Aalborg-spilleren Kjetil Wæhler. Hans høygravide kone er akkurat nå på fødestua i Oslo.

- Dersom hun føder i dag (onsdag), regner jeg med at det går greit og at Kjetil er aktuell for Makedonia-kampen. Hvis ikke, vet jeg ikke helt, sier landslagstrener Egil Olsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus