Mer penger til H1N1-kamp

Verdensbanken øker sine bevilgninger til kampen mot H1N1-viruset med en halv milliard dollar eller vel tre milliarder kroner.(Foto: Scanpix)
Verdensbanken øker sine bevilgninger til kampen mot H1N1-viruset med en halv milliard dollar eller vel tre milliarder kroner.(Foto: Scanpix)

<pVerdensbanken øker sine bevilgninger til kampen mot H1N1-viruset med en halv milliard dollar eller vel tre milliarder kroner. Verdens helseorganisasjon WHO mener faren for en pandemi øker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-Reuters-AFP): Verdensbanken øker sine bevilgninger til kampen mot H1N1-viruset med en halv milliard dollar eller vel tre milliarder kroner. Verdens helseorganisasjon WHO mener faren for en pandemi øker.

En pandemi er en epidemi på tvers av landegrensene. WHOs assisterende generaldirektør Keiji Fukada sa tirsdag at pandemifaren fortsatt offisielt er på nest øverste nivå, men at «vi nærmer oss nivå seks», som er det øverste.

– Det hersker ingen tvil om at viruset fortsetter å spre seg internasjonalt. Vi vet at det fins flere land som er i en overgangsfase mellom å ha tilfelle der pasientene har brakt med seg viruset fra utlandet, og til indre spredning av viruset, framholdt Fukuda.

Verdensbanken gir nå ytterligere 500 millioner dollar til kamp mot viruset som forårsaker influensasykdommen.

– Pengene kommer i tillegg til et tilsvarende beløp gitt til kamp mot pandemiske sykdommer i januar 2006, het det i en kunngjøring fra banken tirsdag.

Inntil tirsdag var det meldt om 18.965 tilfelle av H1N1-smitte på verdensbasis, og 117 dødsfall. Chilenske helsemyndigheter meldte samme dag at landet er rammet av sitt første H1N1-relaterte dødsfall. (©NTB)