- Funnene er fra flyet

- Funnene er fra flyet
- Funnene er fra flyet

<pDet er ikke lenger noen tvil om at vrakrestene som er funnet i Atlanterhavet utenfor Brasil, stammer fra det savnede Air France-flyet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil er det ikke funnet døde, sier den brasilianske forsvarsministeren.

Forsvarsminister Nelson Jobim sa tirsdag kveld norsk tid at det nå kan slås fast at flyet av typen Airbus A330-200 styrtet i et område flere hundre kilometer fra øygruppen Fernando do Noronha. Flyet hadde 228 mennesker om bord.

Fire nordmenn er savnet i ulykken, og i tillegg fryktes fem utenlandske statsborgere med tilknytning til Norge eller norske selskaper omkommet. Funnet av vrakrester gir håp om å finne ut hva som skjedde med flyet.

Brasilianske fly har oppdaget et flysete, en oransje bøye og mindre flak av noe som kan være flydrivstoff på havet 1.100 kilometer utenfor nordøstkysten av Brasil. Det var over dette avsidesliggende havområdet at Air France-flyet forsvant mandag.

Et fransk skip med to miniubåter om bord var tirsdag på vei til disse farvannene. Miniubåtene kan gå ned til dyp på inntil 6.000 meter, som også er grensen for hvor dype farvann et flys ferdskriver kan synke til på uten å bli knust av trykket fra vannmassene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus