Italiensk politiker sultestreiker

PROTEST: Emma Bonino mener italiensk media har en skjev dekning av valgkampen før EU-valget. Foto: Scanpix.
PROTEST: Emma Bonino mener italiensk media har en skjev dekning av valgkampen før EU-valget. Foto: Scanpix.

<pTidligere EU-kommissær Emma Bonino har gått til sultestreik i protest mot det hun mener er italiensk TVs skjeve dekning av valgkampen foran EU-valget lørdag og søndag. Rundt 50 sympatisører har sluttet seg til streiken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bonino, som fra 1994 til 1999 var EUs kommissær for forbruker- og fiskerisaker, anklaget tirsdag RAI for å sabotere en rettslig ordre om å gi hennes parti De radikale lik sendetid med andre. RAI er statseid og skal være politisk nøytralt.

Kringkastingsstasjonen hevder den har rettet seg etter et pålegg om å gi De radikale samme sendetid som andre partier. Men Boninos partifeller framholdt tirsdag at RAI ikke har gjort noe for å etterkomme pålegget fra Italias uavhengige medietilsyn. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus