Obama vil gi USA helse-sjokk

Obama vil gi USA helse-sjokk
Obama vil gi USA helse-sjokk

<pPresident Barack Obama ber amerikanerne slutte opp om hans planer for dyptgripende fornyelse av USAs helsevesen. En slik fornyelse vil styrke landets økonomi, sier presidenten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en rapport sendt ut fra Det hvite hus tirsdag heter det at Obamas planer vil gi 46 millioner amerikanere som i dag står uten sykeforsikring, bedre tilgang til helsetjenester. Dette vil redusere sykefraværet og dermed øke produksjonen, blir det framholdt.

– Dette viser helt klart og tydelig at et vedtak om reformer i helsevesenet nå, vil bekrefte at vi er på vei mot gjenreising av samfunnsøkonomien. Vi kommer til å vedta en omfattende og meningsfylt lov om slike reformer i løpet av året, sier senator Max Baucus.

Baucus tilhører i likhet med president Obama USAs demokratiske parti, og er leder for finanskomiteen i Senatet. Den republikanske opposisjonen er skeptiske til rapporten fra Det hvite hus, og etterlyser planer for mer effektiv bruk av pengene.

En sammenslutning av grupper på den amerikanske venstrefløyen lanserte tidligere denne uken en omfattende kampanje til støtte for Obamas planer om helsereformer. Gruppen vil bruke 82 millioner dollar, eller vel en halv milliard kroner, på kampanjen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus