To ukers varetekt etter vinforgiftning

VINFLASKEN: Leif Alexandersen, politiadvokat, med vinflasken som inneholdt giften som førte til at en 59-åring fra Arendal falt i koma. Foto: Anne Karin Andersen/Scanpix
VINFLASKEN: Leif Alexandersen, politiadvokat, med vinflasken som inneholdt giften som førte til at en 59-åring fra Arendal falt i koma. Foto: Anne Karin Andersen/Scanpix

<pDen 46 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk mot 59-åringen som ble forgiftet av vin i Arendal, er varetektsfengslet i to uker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var først siktet for trusler, men siktelsen er ble utvidet til å gjelde drapsforsøk.

– Politiet fikk medhold på fengslingsmøtet tirsdag, og mannen er varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i to uker, opplyser politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt til NTB.

Den 59-årige advokaten tok en slurk av en flaske hvitvin lørdag 25. mai, og fem minutter senere falt han i koma.

– Vi vil bruke de to ukene til taktisk og teknisk etterforskning for å kartlegge hvordan forgiftningen har skjedd, sier Bruvoll.

Cyanid

En av teoriene til politiet går ut på at den siktede skal ha brutt seg inn i 59-åringens hus og brukt en sprøyte eller lignende til å sprøyte gift gjennom korken og ned i flasken.

– Flasken var i utgangspunktet intakt, og vi jobber med flere teorier. I tillegg til cyanid er det foreløpig funnet to andre giftstoffer i vinen. Disse brukes blant annet i plantevernmidler. Vi venter imidlertid på ytterligere analyseresultater, sier Bruvoll.

Politiet i Arendal bekreftet før helgen at det var funnet cyanid på vinflasken som den 59-årige advokaten tok en slurk av før han falt i koma og ble liggende bevisstløs i flere dager.

Nekter

46-åringen nekter ifølge politiet for å ha noe med forgiftningssaken å gjøre. Den siktede mannen skal imidlertid overfor andre ha gitt uttrykk for et brennende hat mot advokaten og at han også hadde planer om direkte vold.

Politiet bekrefter at de mistenker 46-åringen for ha lagt en øks på trappen til advokaten og for å ha vært inne i huset hans.

Det er uklart hvorfor 46-åringen bærer nag til advokaten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus