Vålerenga med storseier

Vålerenga med storseier
Vålerenga med storseier

<pVålerenga fortsetter å vise fin form. Mål fra Zajic, Hæstad og Muri sørget for at VIF vant 3-0 borte mot Viking mandag kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Ole Skullerud og Martin Andresen måtte klare seg uten Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm og Freddy dos Santos. Likevel klarte Oslo-laget å gjennomføre en taktisk sterk kamp i begge ender av banen.

Når Viking i tillegg ikke klarte å score uansett hvor store sjansene var, ble det en sikker seier og full uttelling for den mannsterke delen av Klanen som hadde tatt turen til Stavanger.

– En taktisk god kamp, det er jeg enig i. Det gikk etter planen, sa Vålerengas spillende trener Martin Andresen til NTB. Han konstaterte at Viking hadde flere sjanser, men de fleste kom etter at Vålerenga økte til 3-0.

– Nå kan Vålerenga se oppover på tabellen?

– Vi evaluerer ikke sesongen etter hver kamp. Akkurat denne kampen er jeg selvsagt svært fornøyd med, men utover det fortsetter vi å jobbe med det vi skal jobbe med. Mot Viking kunne vi for eksempel vært enda mer presise i pasningsspillet, sa Andresen

Ga bort mål

Nå ligger Vålerenga like bak tettrioen, mens Viking er i ferd med å synke ned i myra.

– Jeg så mye positivt i vårt spill, men effektiviteten og bevegelsene i boksen må bli bedre. Uansett kan vi ikke regne med å vinne når vi gir bort slike mål, sa Rösler med spesielt det første målet i tankene der det nok en gang kunne stilles spørsmål ved Thomas Myhres keeperspill.

1. omgang var av typen drømmefotball i betydningen at det som ble servert fikk en til å drømme seg vekk til andre hyggelige aktiviteter i sommerværet.

Viking hadde ballen og spillet, men ikke sjansene. Vålerenga på sin side var på besøk i Vikings målgård noen ytterst få ganger, men klarte å skape to mål ut av det. Laget hadde aldri til hensikt å dra i gang feiende offensiv festfotball.

Oslo-laget opptrådte disiplinert og kontant, særlig i forsvar der Erik Hagen & co. ikke lot Vikings småvokste angripere slippe til.

Misbrukt straffe

I det 54. minutt klarte Viking å spille seg fram til sin hittil største sjanse, men når spillerne ikke klarte å score på den heller, måtte Viking-trener Uwe Rösler foreta seg noe.

Da en halvtime gjensto la han om til tre spillere i forsvar og satte inn Mame Diouf Niang og Alexander Ødegaard. Men i stedet for å øve press på gjestene, lot Viking Vålerenga få øke ledelsen på et corner der André Muri raget høyest.

Mot slutten av kampen produserte Viking enda flere sjanser forgjeves. Selv et korrekt idømt straffespark ble håpløst satt over av Mame Diouf Niang.

Da forlot tilskuerne Viking stadion i hopetall. Den sportslige nedturen begynner å gjøre seg gjeldende for alvor i Stavanger. Allerede taper Viking millionbeløp på lavere tilskuertall. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus