Rosenborg i 500 etter seier over Glimt

Hjemmelagets Runar Berg (t.v.) og Rosenborgs Alexander Tettey i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Rosenborg i Bodø mandag. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX

<pSerieleder Rosenborg nådde en ny milepæl med seier nummer 500 i serien siden 1963.</p

Og det var frisparkspesialisten Marek Sapara, tidligere Glimt-spiller Trond Olsen og Alexander Tettey med to mål som sørget for trøndernes eliteserierekord på Aspmyra.

– Jeg syns vi spilte en fantastisk kamp. Og for min egen del er det godt å putte på et par ganger, sa Tettey etter mandagens 4-0-seier over Bodø/Glimt.

Det er første gang han er blitt tomålsscorer i en eliteseriekamp.

– Vi lyktes med det meste i dag. Det var moro, sa han.

Også for Trond Olsen var kampen spesiell. Han scoret mot tidligere lagkamerater.

– Vi spiller en stor kamp og vinner fortjent, sa Olsen.

Med seieren mandag satte RBK samtidig eliteserierekord med seier nummer 500 siden Norges Fotballforbund la om til en samlet toppserie i 1963

I mandagens oppgjør mot Bodø/Glimt presenterte Marek Sapara seg igjen: Med et frispark som elegant ble skrudd rundt Glimt-muren og til høyre for vertenes keeper Pavel Londak som var sjanseløs. De øvrige tre målene kom etter godt oppbygde angrep.

Uvel og kastet opp

Rosenborg merket i første omgang savnet av Steffen Iversen, som fortsatt ikke er bra etter støtskaden han pådro seg i hælen mot Viking. Men trønderne hadde likevel flere som jobbet for hverandre – og hadde tæl. Per Ciljan Skjelbred var en av disse. Da annen omgang startet følte han seg uvel og kastet opp flere ganger.

Men han fortsatte og la ned et utrolig arbeid på Rosenborgs midtbane. I andre omgang var gjestene på mange farlige raids – og var samtidig effektive.

Forvandling etter pause

Skjelbred og resten av RBK-mannskapet skapte lite framover før pause, men etter 52 minutters spill, fikk laget et frispark fra rundt 27 meter som Sapara på suverent vis satte i mål. Like etter kunne Rade Prica ha økt ledelsen, men marginene var ikke på hans side.

Prica ble servitør drøyt kvarteret senere da han frispilte Trond Olsen, som fra skrått hold fikk til en god avslutning og 2-0-ledelse.

I det 72. minutt gjorde Alexander Tettey alt selv mot et passivt Glimt-forsvar, scoret elegant og sørget for 3–0 til gjestene. Seks minutter før slutt satte han et flott punktum med sitt andre og lagets fjerde for dagen.

Åtte baklengs

Bodø/Glimt skapte bare sporadiske sjanser mot et solid RBK-forsvar. Fem minutter før pause kunne Jan Derek Sørensen ha gitt vertene ledelsen, men avslutningen var ikke god nok.

Glimt kom fra 0-4-tap for Start i forrige serierunde og har nå sluppet inn åtte baklengs på de to siste. (©NTB)