FFK knekte Start

<p>Hjemmelagets Hans Erik Ramberg (t.v.) i duell med Geir L. Fevang under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Start i Fredrikstad mandag. Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix</p><p> </p>
Hjemmelagets Hans Erik Ramberg (t.v.) i duell med Geir L. Fevang under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Start i Fredrikstad mandag. Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix  

<pAmin Askar scoret det eneste målet da Fredrikstad slo Start 1-0 i den første eliteseriekampen i fotball mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampens eneste scoring kom etter 55 minutter da Raymond Kvisvik spilte fri Joachim Thomassen på venstre siden. Hans presise innlegg ble headet i mål av Amin Askar.

Raymond Kvisvik spiller for ny kontrakt i Fredrikstad, og med dagens kamp friskt i minne spørs det om ikke Fredrikstad-ledelsen bør få publikumsyndlingen til å signere jo før jo heller.

Kvisvik viste fram Norges beste pasningsfot ved flere anledninger og var i skarp konkurranse med Kenneth Høie i Start-målet banens beste spiller.

Sliter foran mål

Fredrikstad skapte et titall sjanser både før og etter pause, men Kenneth Høie var både god og heldig som klarte å hindre et større nederlag for Start.

Fredrikstad har spillemessig vært på høyde med de fleste i år, men har slitt kraftig med å score på sjansene.

Mandag undret Start-trener Knut Tørum i pausen på om Fredrikstads angripere var vaksinert mot å score. Det er også hovedgrunnen til at rødbuksene nå er på nedre halvdel av tabellen.

Til tross for å være både spillemessig og sjansemessig underlegne kunne Start knepet et poeng.

Manglet Bolaños

Innbytter Espen Børufsen var et friskt pust og hadde to store sjanser til å utligne. Nærmest var Mads Stokkelien da han fra 30 meter klinket ballen i tverrliggeren med drøye fem minutter igjen å spille.

Start manglet kometen Christian Bolaños som var opptatt med landslagsspill for Costa Rica. Dersom Bolaños er like god der som han har vært i eliteserien så langt, kan sørlendingene være uten sin viktigste spiller i hele juli måned når Costa Rica er med CONCACAF Gold Cup.

Fredrikstad skal etter eliteseriepausen ut i bortekamper mot Lillestrøm og Molde. Start skal møte Molde i Kristiansand og deretter Stabæk på bortebane. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus