Diskerud sendte Fornebu til himmels

<p>Mikkel Diskerud med en kandidat til "årets mål" i Telenor Arena da Tromsø gjestet Stabæk. (Foto: scanpix)</p>
Mikkel Diskerud med en kandidat til "årets mål" i Telenor Arena da Tromsø gjestet Stabæk. (Foto: scanpix)

<pMikkel Diskerud med en kandidat til årets mål på Telenor Arena da Tromsø ble slått 2-0.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta

Stabæk – Tromsø 2-0 (1-0)

8158 tilskuere

Mål: 1-0 Daigo Kobayashi (20), 2-0 Mikkel Diskerud (77).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Douglas Sequeira, Kevin Larsen, Tromsø.

Lagene:

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Morten M. Skjønsberg, Jon Inge Høiland, Fredrik Risp, Vegar Eggen Hedenstad – Christian Keller (Espen Hoff fra 87.), Pontus Farnerud, Pálmi Rafn Pálmason, Daigo Kobayashi – Fredrik Berglund (Torstein Andersen Aase fra 89.), Daniel Nannskog (Mikkel Diskerud fra 70.).

Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic – Tom Høgli, Tore Reginiussen (Douglas Sequeira fra 35.), Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad (Kevin Larsen fra 64.) – Lars Iver Strand (Tommy Knarvik fra 78.), Helge Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Joel Lindpere – Sigurd Rushfeldt, Morten Moldskred.

TELENOR ARENA (ABC Nyheter): Selve kampen mellom fjorårets seriemester og bronsevinner på Telenor Arena vil aldri gå inn i historiebøkene som minneverdig. Men for unge Mikkel Diskerud blir den ikke glemt med det først.

«Mix» kom inn etter 70 minutter - 7 minutter senere klinte han ballen rett i mål fra 20 meter, utagbart for gjestenes keeper Sead Ramovic. En kandidat som garantert vil komme høyt på lista når årets mål skal kåres.

- Jeg så at Sead Ramovic stod litt langt ute og forsøkte å løfte ballen over ham. Det var herlig å se at den gikk inn, sier Diskerud til ABC Nyheter etter kampen.

Nye sko

Scoringen var Diskeruds tredje for sesongen. Tidligere i år har han scoret både mot Brann og Fredrikstad. Dagens fulltreffer var den første hjemme i Telenor Arena.

- Jeg hadde bestemt meg før kampen at dersom jeg scoret så skulle jeg løpe mot hjemmesupporterne, Stabæk Support. Dette var min første scoring her hjemme og det var artig å få den hyllesten av fansen.

Sesongen har så langt vært et eneste eventyr for Diskerud. Stabæks utstyrsleverandør, Puma, har merket seg suksessen til 18-åringen og gitt ham spesialsko.

- Jeg velger å tro at jeg scoret fordi jeg har på meg de nye skoene mine. Puma kontaktet meg og spurte om jeg ville ha egne sko med navnet mitt på. Akkurat det var litt kult, det gir meg litt selvtillit å ha dem på, sier han og peker på det hvite skotøyet med «Mix-21» på.

Burde ledet mer

Det var Stabæk som åpnet best i Telenor Arena og var det klart beste lagt i første omgang. Bæringene produserte flere gode muligheter, men de klarte ikke å omsette mer enn Daigo Kobayashis ene scoring i tellende resultat.

Allerede etter to minutter fikk Stabæk sin første store mulighet. Japanske Daigo Kobayashi dro seg fint ned på sin venstrekant og la ballen inn foran mål. Der dukket Daniel Nannskog opp, men skuddet gikk til side for Ramovic i Tromsøs mål

Mikkel Diskerud har fått nye sko - Mikkel Diskerud har fått nye sko - "Mix 21" er inngravert på siden. (MMS-foto, Geir Råve, ABC Nyheter)

Tromsøs farlige spissduo, Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt, var ved flere anledninger nesten igjennom, men Jon Knudsen i Stabæk-målet var aldri ordentlig truet. Det var Stabæk som kjørte de første 45 minuttene på Fornebu.

Jönsson fornøyd

Omgangens eneste scoring kom etter 20 minutters spill. Stabæk fikk et innkast langt nede på Tromøs venstre side. Morten M. Skjønsberg kastet inn i feltet hvor danske Christian Keller stusset ballen til en umarkert Kobayashi som banket ballen i mål. Der og da var det ingenting å si på at hjemmelaget ledet kampen.

Stabæk-trener Jan Jönsson var fornøyd etter kampen, men tok på ingen måte av selv om det ble tre poeng.

- Selv om vi har ballen mye og skaper flere halvsjanser så er vi er litt rufsete de første 30 minuttene, spesielt defensivt. Vi vet hva Moldskred og Rushfeldt er kapable til, vi slapp de litt for lett til ved visse anledninger. Da er jeg mer fornøyd med den siste timen. Vi skaper riktignok ikke så mye, men da er de nesten ufarlige. Dette var et skritt i riktig retning, sier Jönsson til ABC Nyheter.

Jönssons disipler burde ha scoret flere mål i første omgang. Både spiss Fredrik Berglund, islendingen Pálmi Rafn Pálmason og målscorer Kobayashi kom til store sjanser, men uten at det gav tellende resultat.

Perle

Andre omgangen startet som den første sluttet. Stabæk hadde mye ball, men klarte aldri å true Tromsø nevneverdig.

Første riktige store sjanse var det imidlertid «Gutan» som fikk. Sigurd Rushfeldt ble spilt gjennom, men fra skrått hold satte han ballen rett på Jon Knudsen. Der burde den rutinerte vadsøværingen scoret.

Spillet bølget litt frem og tilbake før det virkelig smalt inne på Fornebu.

Innbytteren Mikkel Diskerud dempet ballen elegant på brystet før han på spektakulært vis klinket ballen i en fin bue over Sead Ramovic i TIL-buret. Der og da løftet taket løftet seg på Fornebu.

Etter scoringen kontrollerte hjemmelaget det hele. Ingen av lagene spilte seg til de store sjansene og Stabæk vant alt i alt en fortjent seier.

- For tregt

Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo var skuffet etter oppgjøret på Fornebu. Han var ikke fornøyd med det hans egne gutter presterte, spesielt fremover på banen.

- Det er ørsmå detaljer som avgjør i dag. Vi er for dårlige til å utnytte de mulighetene vi får, og de var det faktisk mange av i dag. Det var mange ganger hvor vi kunne utnyttet ubalansen til Stabæk, men det går for tregt når vi skal kjøres fremover.

Tapet til tross - Høgmo fant visse lyspunkt det var verdt å glede seg over.

- Selv om vi taper så er jeg godt fornøyd med det vi presterer defensivt. Vi har god flyt bakover på banen, sier Høgmo til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus