Rygget ned to stykker

<pEn mann er siktet for uaktsomt bildrap etter å ha rygget ned to personer i Narvik natt til søndag. En av dem døde natt til mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mannen er siktet for uaktsomt bildrap og promillekjøring, sier jourhavende jurist Knut Inge Myklebust i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

24-åringen, som er fra Narvik, har erkjent å ha rygget bilen, men ikke å ha kjørt på noen med den.

Uten kontroll

– Han har i avhør opplyst at han havnet i basketak med flere personer utenfor og dels bak sin egen bil. Da han kom seg på beina igjen, satte han seg inn i sin egen bil og rygget fast og bestemt bakover uten å ha kontroll på om det var folk bak bilen, opplyser Myklebust

En mann i 50-årene døde natt til mandag på Universitetssykehuset Nord-Norge av skadene han fikk da han ble påkjørt.

Politiet fortsetter avhør av vitner og driver med taktisk etterforskning på åstedet, men har ennå ikke tatt stilling til om mannen vil bli begjært varetektsfengslet.

Det har tidligere vært opplyst at mannen skal ha kjørt ned tre personer, men ifølge Myklebust er det ikke holdepunkter for å si at flere enn to personer ble truffet av bilen.

Døde av skadene

Episoden skjedde i Brugata på Frydenlund i Narvik natt til søndag. En av dem som ble påkjørt, en mann i 50-årene, ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø med livstruende skader.

– Han døde natt til mandag av skadene han pådro seg, sier sykehusets informasjonskonsulent Marit Einejord til fremover.no.

24-åringen som nå er siktet, stakk av over svenskegrensen etter påkjørselen, og en norsk politipatrulje satte etter ham. Han ble pågrepet samme natt ved handelsstedet Abisko i Norrbottens län. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus