56 år på amerikanske veier

Corvetteentusiast Larry Spillman sjekker under panseret på sin 1962 Chevrolet Corvette. Foto: Reuters
Corvetteentusiast Larry Spillman sjekker under panseret på sin 1962 Chevrolet Corvette. Foto: Reuters

<pNå kan det være slutt for et amerikansk ikon. Se bildene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre bilentusiaster tok turen til Sport Chevrolet-forhandleren i byen Silver Spring i Maryland i går, for å se blankpolerte sportbiler skinne om kapp med eiernes tårevåte øyne. Entusiaster og tilhengere av Chevrolet Corvette fikk se et tverrsnitt av bilens historie, fra 1953 fram til i dag, mindre enn ett døgn før selskapet som produserer bilen går konk.

LES OGSÅ: I dag går GM konk

Utstillingen ble nemlig arrangert mindre enn et døgn før General Motors søker om konkursbeskyttelse. Det var ikke opprinnelig planlagt slik, men Corvette-klubben som står bak utstillingen valgte å avholde utstillingen til tross for de dystre framtidsutsiktene.

Betyr ingenting

.- Det betyr ingenting. Det er bilen jeg bryr meg om. Corvette-elskere bryr seg ikke om noe annet, sier Fermon «Vince» Venson, Corvetteeier og -entusiast til avisa Washington Post.

GM vil trolig aldri gjenoppstå i sin nåværende form. De har inngått avtaler med et flertall av sine kreditorer om en ny eierskapsstruktur, og president Barack Obama har allerede signalisert at han vil kreve en langt grønnere framtid hos bilprodusenten enn hva Corvetten representerer.

Grønn framtid

Tilstede i går var to representanter fra GM, som hadde tatt med seg to stillegående brenselscelle-biler til framvisning og prøvekjøring. Ifølge Washington Post kunne ikke kontrasten til de brølende og blankpolert fartsikonene vært større.

- Bensinbiler vil alltid spille en rolle i USA, men det er dette som er framtiden, sier Monica Murphy fra GM.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus