GM søkte om beskyttelse

STOPP FOR GM: Iallfall i sin nåværende for. Selskapet ber om konkursbeskyttelse fra sine kreditorer i dag, som i sin tur vil få eierandeler i et nytt og omstrukturert selskap. Illustrasjonsfoto: EPA
STOPP FOR GM: Iallfall i sin nåværende for. Selskapet ber om konkursbeskyttelse fra sine kreditorer i dag, som i sin tur vil få eierandeler i et nytt og omstrukturert selskap. Illustrasjonsfoto: EPA

<pStørste konkurs i amerikansk historie.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

54 prosent av fordringshaverne sa ja USAs største bilprodusent General Motors har begjært seg konkurs som et ledd i omstruktureringen av selskapet. Konkursen er den største i amerikansk industri noen gang.

Begjæringen får ingen umiddelbar praktisk betydning, siden en konkursbegjæring i henhold til amerikansk konkurslovgivning (Chapter 11) gir selskapet beskyttelse mot kreditorene mens virksomheten fortsetter som normalt.

Planen må godkjennes av en dommer i skifteretten, som også bestemmer hvor mye kreditorene skal få.

Søndag godkjente et flertall av General Motors’ kreditorer et forslag om å skrive av gjeld i bytte mot aksjer i et nytt og restrukturert GM, noe som gjør det lettere å pålegge de øvrige kreditorene samme betingelser og dermed få hele prosessen raskere unnagjort.

54 prosent av fordringshaverne sa ja til å slette 27 milliarder dollar i gjeld – om lag 172 milliarder kroner – i bytte mot 10 prosent eierskap, som senere kan stige til 25 prosent, i et restrukturert GM. å slette 27 milliarder dollar i gjeld - om lag 172 milliarder kroner - i bytte mot 10 prosent eierskap, som senere kan stige til 25 prosent, i et restrukturert GM. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus