Flere alvorlig skadd i sykkelritt

<pKvinne fikk livreddende hjelp - mann kjørt til sykehus med nakkeskader.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne måtte gjenopplives etter en ulykke ved siden av sykkelrittet Vestfold Rundt. Det var dagens fjerde ulykke, og den tredje med alvorlig utfall.

Kvinnen (48) var ute og syklet med sin sønn, men var ikke deltaker i rittet. Hun skal ifølge politiet ha kjørt inn i sønnens sykkel og veltet, men det videre hendelsesforløpet er ikke helt klarlagt. Politiet tilkalte luftambulanse mens redningsmannskapene gjenopplivet kvinnen. Hun var bevisst ved ankomst, men hennes tilstand er så langt ikke kjent.

Tre ulykker

I tillegg har det vært tre ulykker i selve rittet, ett av dem med alvorlig utfall. En mann i 50-årene ble fløyet til sykehus med alvorlige nakkeskader etter en velt i høy hastighet. En halvtime etter måtte luftambulansen ut på ny, også denne gangen etter en velt. En av syklistene her skal ha blitt vurdert å være alvorlig skadd.

Ingen av ulykkene har skjedd mellom rittdeltakerne og andre trafikanter.

- Kalkulert risiko

- Dette er en kalkulert risiko ved sykkelritt, og det har vært svært mange vakter og sivile motorsyklister som har sikret rittet fra resten av trafikken, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til ABC Nyheter.

Rittleder Georg Askjer i Horten og Omegn Cykleklubb er ansvarlig for sikkerheten under rittet. Ingen av ulykkene tilskrives arrangøren, men han har fått beskjed om ulykkene fra politiet, som organiserer redningsarbeidet.

- Vi har våre retningslinjer som vi følger når det skjer ulykker, men det er politiet som tar dette videre, sier Askjer til ABC Nyheter.

- Vi jobber selvfølgelig med sikkerheten, og gjør det vi kan for å unngå ulykker, sier han.

- Er dette rittet spesielt skadeutsatt?

- Ikke noe mer enn andre ritt. I fjor var det en deltaker som brakk en arm, så ulykker skjer, sier Askjer.

Vestfold Rundt er et vel besøkt sykkelritt, i år med 1158 deltakere. Rittet går 165 kilometer rundt hele Vestfold fylke.

Personvernpolicy