- Hendrix ble myrdet

MYRDET? Jimi Hendrix er en av historiens største rockestjerner. Han døde i en alder av 27 år, og nå kommer nye opplysninger som kan tyde på at han ble myrdet for forsikringspengene. Foto: AP
MYRDET? Jimi Hendrix er en av historiens største rockestjerner. Han døde i en alder av 27 år, og nå kommer nye opplysninger som kan tyde på at han ble myrdet for forsikringspengene. Foto: AP

<pMyrdet for forsikringspenger, ifølge ny bok.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rockelegenden Jimi Hendrix ble funnet død i en alder av 27 år på soverommet til sin kjæreste i september 1970. Dødsårsaken har aldri blitt helt klarlagt, men legen som først undersøkte ham slo fast at han druknet i sitt eget oppkast.

Opplysninger i en ny bok, skrevet av en av Hendrix' roadier, kan tyde på at Henrix ble myrdet for forsikringspenger, skriver den britiske avisa Daily Mail og flere andre britiske aviser.

James «Tappy» Wright skriver i Rock Roadie at Hendrix' manager Michael Jeffery proppet Hendrix full av rødvin og piller den fatale kvelden 18. september 1970, fordi han trodde gitarlegenden ville erstatte ham som manager når kontrakten deres utløp. Året etter skal han overfor Wright ha tilstått udåden i fylla.

- Jeg måtte gjøre det

«- Jeg hører fortsatt samtalen i hodet, og for mitt indre øye kan jeg fortsatt se denne mannen jeg hadde kjent så lenge, blek og med knoker som hvitnet når han knuget glasset.

- Jeg måtte gjøre det, Tappy. Du forstår det, gjør du ikke? Jeg måtte gjøre det. Du vet jævlig godt hva jeg snakker om.

- Jeg var i London kvelden Jimi døde, og sammen med noen gamle venner dro vi til Monikas (Hendrix' kjæreste, journ. anm.) hotellrom, tok en håndfull piller og proppet dem i ham, og deretter helte vi noen flasker rødvin ned i strupen hans.

- Jeg måtte gjøre det. Jimi var verdt mye mer for meg død enn levende. Den drittsekken hadde tenkt å forlate meg. Hadde jeg mistet ham ville jeg mistet alt», skriver Wright i boka (journ. overs.)

Lite alkohol i blodet

Kirurgen som forsøkte å gjenopplive Hendrix på sykehuset i London forteller om store mengder rødvin i magesekken og lungen hos stjernen, men til tross for at dødsårsaken ble satt til å være en overdose sovemidler og oppkast i lungene, ble det funnet svært lite alkohol i blodet til Hendrix.

Jeffery skal ha tatt ut en livsforsikringspolise på to millioner dollar på Hendrix, med seg selv som begunstiget. Han fikk imidlertid liten glede av pengene. Han døde i en flyulykke i mars 1973.

Personvernpolicy