– Håper jeg står

Trener Steinar Nilsen var godt fornøyd med innsatsen til Brann-keeper Håkon Opdal i eliteseriekampen mellom Brann og Molde torsdag kveld. Brann vant 2-0. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Trener Steinar Nilsen var godt fornøyd med innsatsen til Brann-keeper Håkon Opdal i eliteseriekampen mellom Brann og Molde torsdag kveld. Brann vant 2-0. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

<pBranns sisteskanse ble kåret til banens beste mot Molde torsdag kveld. Nå vil han stå mot Makedonia og Nederland.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg håper jeg står de kampene. Jeg har klart å komme til en startoppstilling før og jeg har troen på at jeg skal klare det igjen, sier han til ABC Nyheter.

Det lyder nok som musikk i ørene til Drillo og Ola By Rise som har tatt ut Opdal, Rune Almenning Jarstein og Jon Knudsen til de altavgjørende landskampene neste måned.

– Vi gjør Opdal god

Brann-trener Steinar Nilsen er svært diplomatisk når han får spørsmål om hvorvidt

hans keeper-elev bør være førstevalget på landslaget også.

– Håkon gjorde en veldig god og solid kamp mot Molde, men om han bør stå eller ikke skal ikke jeg legge meg opp i, sier han etter seieren.

Kjell Jonevret mente Opdal var god, men at Molde-spillerne også bidro kraftig til at han mottok prisen som banens beste.

– Opdal gjør en god kamp, men vi gjør han også god i denne kampen. Han får mange innlegg som han kan gå opp og hente på en måte så det ser fint ut, og han får slengt seg litt på noen avslutninger hvor vi er for tafatte, sier han.

Tilbake for fullt

Opdal spilte seg inn på landslaget for første gang i 2006, og debuterte mot Serbia. Han fikk 12 kamper med flagget på brystet før han mistet plassen etter svake kamper og særdeles trøblete knær. Nå er imidlertid en lang opptreningsperiode over og Opdal føler at han er tilbake på det nivået han ønsker.

– Jeg kjenner ikke noe særlig til skadene annet enn at jeg må være flink å ise ned etter kampene. Så nå er jeg beredt til å komme tilbake om de vil bruke meg, og jeg er glad for å være tatt ut. Man kjenner fort når ting stemmer og hadde jeg ikke følt at jeg var 100 prosent så hadde jeg heller ikke vært med, sier han.

– For voldsom diskusjon

I en tid hvor media fokuserer enormt på de mange keepertabbene i Eliteserien føler Opdal at hele debatten har tatt overhånd.

– Det har vært en litt for voldsom diskusjon. Alle keepere kan og vil komme til å gjøre feil og dersom man ønsker å fokusere på det så kan man gjøre det etter hver runde. Det er alltid noen eksempler. Men det har nok vært mer enn ellers i det siste så en diskusjon er naturlig. Men det trenger ikke å bli en føljetong, sier Opdal.

Han var meget fornøyd med tre poeng og null baklengs mot et Molde-lag som har spilt flott fotball i år, men han ville ikke bruke for lang tid til å tenke på kampen.

– Vi er tidvis bra i denne kampen, men det svinger fortsatt. Og nå kommer kampene så fort at det ikke er tid til å glede seg så lenge over denne seieren. Vi har ny kamp allerede på tirsdag (borte mot Strømsgodset) og vi må bare nullstille oss kjapt nå, avslutter han målrettet til ABC Nyheter.

Personvernpolicy