Bare ræva

Fra platecoveret til «My Ass». (Foto: Dead Snow’s One Hit Wonder Inc)
Fra platecoveret til «My Ass». (Foto: Dead Snow’s One Hit Wonder Inc)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGlamourmodellrumpe + nazi-zombie-horror-splatter-komedie + YouTube = Suksess? </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er jaggu ikke lett å være kulturjournalist i dag. Hver dag har blitt en kamp om enten å tie ihjel jævelskap eller eksponere den for hele verden. Ikke før David Irving har satt seg på flyet før vi får et nytt moralsk dilemma å bryne oss på. Jeg snakker selvsagt om rumpa til Linni Meister.

Torsdag kom nyheten om at glamourmodellen Linni Meisters musikk skal fronte Tommy Wirkolas nazi-zombie-horror-splatter-komedie «Død Snø» verden over.

Låten, som har fått det klingende navnet «My Ass», kommer ifølge pressemeldingen som et resultat av Lene Alexandra Øiens YouTube-sukess «My Boobs are OK». Kloke hoder har altså gått sammen og funnet ut at ved å følge Øiens, eller snarere platedirektør Christer Falks formula, så vil Meister og Wirkola sammen erobre verden.

I glamourmodellens nye YouTube-video har man nemlig plassert «Død Snø»-plakater her og der. Det er kanskje dette vi på allmøter i bedrifter landet rundt kan kalle en «synergieffekt».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Altså glamourmodellrumpe + nazi-zombie-horror-splatter-komedie+ YouTube = Suksess.

Det kanskje mest overraskende med prosjektet er at seriøse aktører som Quisten Animasjon (Fanthomas, Kurt blir Grusom) og fotograf Marcel Leliënhof er med på lasset.

Det verste er at sannsynligheten for at videoen blir en «YouTube-hit», som vi journalister liker å kalle det, er stor. For hvem kan vel ikke falle for et refreng som dette?:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Take a long good look at my

ass, how long you think you´d last

Én ting er i alle fall sikkert. Man skal vokte seg vel for å kritisere Linni. Dette er jo bare en «ironisk» parodi som må sees på med et glimt i øyet. Akkurat som Wirkolas filmer er lekne sjangerleker uten grenser som man må være nokså humørløse eller snobbete for ikke å elske.

Etter at jeg var så syndig å slakte Wirkolas debutfilm «Kill Buljo» for noen år siden ble nærmest innboksen min oversvømt over nokså skarpe hatmail. De aller fleste var fans som mente jeg var var Norges største idiot som ikke hadde en minste peiling på film eller eide sans for humor. Beviset for dette var at «Kill Buljo» fikk publikum til å strømme til kinoen. Altså: Dersom nok mennesker liker en ting så må det være bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis vi følger denne logikken så må Grandiosa være en av de beste middagsrettene vi har og Se&Hør vår beste kilde til informasjon.

Vi vet alle at verden ikke er sånn.

Derfor skal jeg være såpass forutsigbar og politisk korrekt at jeg skal komme med følgende påstand: Jeg beklager Linni, men når jeg ser deg vrikke rundt mens du gnikker deg til en støvsuger med Donald Duck-stemmen din så får det meg ikke til å le. Det gjør meg heller ikke særlig opprørt. Jeg blir bare litt oppgitt og trist over hvordan verden har blitt.

Trist over at tenåringsjenter skal vokse opp med denne type virkelighet rundt seg. Lei meg over at kvinner fremdeles brukes som kjøttstykker for å promotere ting, uansett om det presenteres på en «ironisk»-måte. Trøtt av at det har blitt så vanlig at glamourmodeller kaster trusen at man i media nærmest blir sett på som en fossil dersom man hever et moralsk øyenbryn. For i nyfeminismens navn så blir jo plutselig disse jentene sett på som beinharde businesskvinner med styring på karrieren.

Som Linni sier det selv i pressemeldingen:

– Det var litt utfordrende for jeg hadde aldri strippet før. Stripp, sa de bare, så da gjorde jeg det!

Søtt, synes kanskje noen. Spør du meg er det hele fortsatt bare ræva.


Hva synes du om slike promoteringsstunts? Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor.