Klatret kraftig på tabellen

Jubel etter 1-0 til Brann ved Tijan Jaiteh under eliteseriekampen mellom Brann  og Molde torsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Jubel etter 1-0 til Brann ved Tijan Jaiteh under eliteseriekampen mellom Brann og Molde torsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

<pJaiteh og Karadas gav Brann 2-0 mot Molde i Bergen. Rødtrøyene gjorde med det et byks på tabellen. </p

BRANN STADION (ABC Nyheter): Brann Molde 2-0

Begge lag hadde sine sjanser i en underholdende kamp i Bergen torsdag kveld, men det var altså Brann som trakk det lengste strået. Det kan de takke sin keeper Håkon Opdal for.

– Vi vinner en kamp mot et godt lag i dag, og jeg er fornøyd, sier keeperen til ABC Nyheter.

Brann tok ledelsen etter en halvtimes spill da en retur fra en corner havnet hos nevnte Jaiteh. Han nådde ballen på 15 meter, men avslutningen virket mer som en dårlig pasning. Den gikk imidlertid forbi alle og lurte seg inn i hjørnet til 1-0.

2-0 kom på overtid etter en heading fra kort hold fra Azar Karadas.

Dermed er Brann nå kun to poeng bak Molde på tabellen, og de inntok femteplassen i Eliteserien. Laget klatret hele fem plasser på tabellen med dagens seier.

– En unødvendig tap

Molde-trener Kjell Jonevret klødde seg litt forundret i hodet etter kampen.

– Dette føles litt unødvendig å tape for jeg føler vi har gjort en ok bortekamp. I første omgang vil ikke Brann spille fotball og de spiller bare langt på Azar. Jeg synes vi skaper en del utover i kampen og så får de et mål som er litt tilfeldig, sier han til ABC Nyheter.

Etter flere sviende tap for Molde i fjor, blant dem 8-0 i cupen fikk Brann igjen en seier over de blå.

– Vi slo dem jo noe så voldsomt i fjor, så det kan jo hende du gjorde rett i å spille slik som de gjorde mot oss i dag av den grunn. Så kan jo vi tenke at det er litt kult at de legger opp spillet slikt og er litt redde for oss, sier svensken og smiler lurt.

Formasjonsbytte

Brann endret formasjon før kveldens kamp mot Molde. Azar Karadas startet alene på topp, til tross for at David Nielsen var tilbake, og Jan Gunnar Solli var henvist til benken. Karadas hadde et meget godt innhopp mot Fredrikstad sist, og var dermed tilbake i startoppstillingen torsdag kveld.

Hos Molde var keeper Jan Kjell Larsen satt ut til fordel for Knut Dørum Lillebakk, mens viktige Daniel Berg Hestad var fraværende til kampen mot rødtrøyene.

Austin vs. Thioune

Molde startet best i Bergen og hadde to cornere før fem minutter var spilt. De fikk lite ut av dem, men viste fine takter.

På midtbanen utkjempet Makthar Thioune og Rodolph Austin en innbitt duell, og begge hadde tidlig gjort seg fortjent til kort. Kun Thioune fikk derimot det gule av dommer Tommy Skjerven.

Det skjedde lite foran de to lags mål i første halvdel av omgangen, og en chipp mot bakerste stolpe fra Eirik Bakke var det nærmeste man var en scoring. Innlegget ble imidlertid ikke møtt av noen.

Jaiteh sendte Brann i føringen

Like før halvtimen var spilt gikk Brann i ledelsen etter en scoring av Tijan Jaiteh. Han fikk som nevnt slengt i vei en lompe av et skudd fra 15 meter, men ingen fikk stoppet ballen før den snek seg inn nede i hjørnet til Knut Dørum Lillebakk.

Etter 40 minutter fikk Molde en god sjanse da et frispark fra Magne Hoseth ble skrudd lavt rundt muren, men Håkon Opdal var nede og plukket.

Med dette satte Molde inn en sluttspurt før hvilen, og Mame Biram Diouf befant seg plutselig alene med Opdal etter en dårlig involvering av Sigurdsson. Opdal var imidlertid meget våken og fikk snappet ballen fra spissen da han prøvde å runde oddingen.

Før pause hadde Huseklepp en bra sjanse for Brann, og Pape Pate Diouf likeså for Molde, men det ebbet ut med 1-0 etter de første 45 minuttene.

Opdal i storslag

I andre halvdel var det igjen Molde som hadde mest å by på i starten, og det var landslagsuttatte Håkon Opdal som holdt bergenserne i føringen. Spesielt da han etter 58 minutter reddet en heading fra Pape Pate Diouf. Hodestøtet kom fra kort hold og det var meget godt gjort av keeperen å få opp hendene i tide.

Like etter var det Branns tur da et Vaagan Moen-frispark ble stusset videre i stolpen av en Molde-spiller. Med 67 minutter på klokken kom Birkir Mar Sævarsson på et flott løp oppover i banen, dro seg fri og smalt til. Lillebakk reddet godt på det harde skuddet fra islendingen.

Nå var Brann inne i sin mest sjanseskapende periode i kampen og Karadas kunne fort doblet for hjemmelaget gjennom flere gode sjanser.

Molde jobbet imidlertid hardt for å kvittere Branns ledelse og det var nerve gjennom hele kampen, før Karadas definitivt avgjorde kampen med sitt hodestøt fra kloss hold.

Dermed endte det 2-0 til hjemmelaget i en kamp hvor begge lag hadde store sjanser, og hvor Håkon Opdal leverte en meget gos søknad om spilletid før de forestående landskampene.