Al-Qaida truer Norges ambassade i Kenya

I trussel-e-posten skriver en gruppe som hevder å være tilknyttet al-Qaida, at den vil angripe norske interesser i verden, deriblant deres diplomater og turister i Kenya, med selvmordsangrep mot deres ambassade i Lion House. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.
I trussel-e-posten skriver en gruppe som hevder å være tilknyttet al-Qaida, at den vil angripe norske interesser i verden, deriblant deres diplomater og turister i Kenya, med selvmordsangrep mot deres ambassade i Lion House. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.

<pDen norske ambassaden i Nairobi mottok onsdag en bombetrussel fra en gruppe med tilknytning til al-Qaida, ifølge kenyanske medier.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nairobi/Oslo (NTB-Bibiana D. Piene/Hege P. Hovig): Det oppsto panikk da den norske ambassaden i Nairobi onsdag mottok en trussel om selvmordsangrep fra en gruppe med tilknytning til al-Qaida, ifølge kenyanske medier.

«Ready for revenge» (Klar for hevn) er overskriften på e-posten som NTB har fått tilgang til. Gruppen som står bak, kaller seg Worrier Brave og hevder den er en del av al-Qaida-nettverket.

– Vi vil angripe norske interesser i verden, deriblant deres diplomater og turister i Kenya, med selvmordsangrep mot deres ambassade i Lion House i Westland, mot residensen og mot bilene deres ved å benytte våre venner i Kenya, heter det i e-posten.

Ifølge Kenya Broadkast Corporation (KBC) skapte bombetrusselen panikk og kaos blant de ansatte i ambassadebygningen.

Olje

Gruppen hevder Kenya krever kystområder fra Somalia, at Norge støtter dette kravet og har betalt 250 millioner dollar for å oppmuntre Kenya. Norges mål skal ifølge gruppa være å lete etter olje i området.

Norge har blant annet bistått land, deriblant Somalia, med dokumentasjon når det gjelder rettigheter til kontinentalsokkelen.

E-posten ble sendt til den norske ambassaden ved 13-tiden onsdag. Hele bygningen der den norske ambassaden holder til, ble øyeblikkelige evakuert.

E-posten ble også sendt til de kenyanske mediehusene The Nation og The Standard, opplyser Eric Shimoli i avisa The Nation til NTB.

Vurderer

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim skulle etter planen om kort tid reise til Nairobi for å delta på en konferanse for afrikanske miljøvernministre.

– Vi vurderer nå denne reisen, sier informasjonssjef Trond Viken til NTB.

Kommunikasjonssjef i UD, Bjørn Jahnsen, sier til NTB at det er iverksatt sikkerhetstiltak i ambassaden. Han vil imidlertid ikke kommentere hvilke tiltak, og vil heller ikke si noe mer om trusselen mot ambassaden.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer. Jeg kan bekrefte at det har kommet en trussel, og at vi treffer sikkerhetstiltak i forhold til den.

Jahnsen vil heller ikke si noe om hvem som står bak trusselen.

Personvernpolicy