Oslo får MGP-finalen

Telenor Arena eller Oslo Spektrum skal avholde neste års Melodi Grand Prix-finale. Finalen er flyttet til 29. mai 2010. Foto: Finn.no.
Telenor Arena eller Oslo Spektrum skal avholde neste års Melodi Grand Prix-finale. Finalen er flyttet til 29. mai 2010. Foto: Finn.no.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDet blir Oslo-området som skal avholde neste års europeiske Melodi Grand Prix-finale.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas offentliggjorde i dag hvor MGP-finalen skal avholdes neste år. Foto: Scanpix.Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas offentliggjorde i dag hvor MGP-finalen skal avholdes neste år. Foto: Scanpix.

- Det er overveldende argumentasjon for at dette må finne sted i Oslo-området.

Det offentliggjorde kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i dag klokken 15.

- Valg av arena foretas i samarbeid med EBU. Vi har to gode arenaer i Oslo som har det som kreves. Det er Telenor Arena og Oslo Spektrum, sa Bjerkaas på pressekonferansen.

Flere byer interesserte

Flere norske byer hadde på forhånd meldt sin interesse for å avholde neste års finale i Eurovision Song Contest, som arrangementet formelt heter.

I tillegg til Oslo var både Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø nevnt både av seg selv og andre som aktuelle kandidater.

- Personlig skulle jeg selvsagt gjerne kunne sagt at flere byer konkurrerer med Oslo. Jeg innser likevel at det ikke er slik. Samtidig er det viktig for oss i NRK at hele landet får ta del i finalen neste år. Hvordan dette skal skje og hvem vi eventuelt skal alliere oss med, får vi komme tilbake til, sier Bjerkaas.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjørende momenter

Størrelsen på arrangementet, krav til hotellkapasitet og generell infrastruktur ble avgjørende momenter i stedsvalget.

Finalen er flyttet til 29. mai 2010, etter at 22. mai kolliderer med finalen i Champions League.

Det er ventet 3.200 pressefolk til arrangørbyen. I tillegg kommer alle artistenes delegasjoner. Dermed har kravet fra den europeiske kringkastingsunionen (EBU) vært at området kan varte opp med 15.000 hotellsenger, i tillegg til at det må være gode transportforbindelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK trenger tilgang til arenaen de bestemmer seg for i 4-5 uker for å få tid til å rigge opp og ned, prøver, semifinaler og selve finalen.

– Ser fram til samarbeid

– Vi ser frem til å arbeide med NRK om denne enorme produksjonen. Om ett år fra nå vil de kunne vise Europa og verden for øvrig hva de er i stand til å få til, sier Svante Stockselius, Executive Supervisor for konkurransen på vegne av EBU.

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK har lagt vekt på at kjernen i oppdraget neste år er å produsere profesjonelle og gode TV-sendinger. Da er det viktig å bygge på en trygg og velprøvd teknisk infrastruktur.

– Vi gleder oss til å gå videre i den mer detaljerte planleggingen av arrangementet neste år. Vi må tilbake til Eurovision-finalen i 1996 og ikke minst OL på Lillehammer i 1994 for å finne sist vi hadde et virkelig stort internasjonalt arrangement. Erfaringene har vært at dette har løftet NRK. Det tror vi Eurovision-finalen neste år også vil gjøre, sier Hans-Tore Bjerkaas.

Om du ikke har vært på ferie på Mars de siste par ukene, var det altså Alexander Rybaks seier i MPG-finalen i Moskva 16. mai som sikret Norge neste års internasjonale finale.

Er du fornøyd med NRKs valg? Skriv inn din kommentar i feltet under.