Nytt album fra Sade?

Sade Adu i sijne glansdager på 1980-tallet. Foto: SonyBMG (promo)
Sade Adu i sijne glansdager på 1980-tallet. Foto: SonyBMG (promo)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBritisk-nigerianske Sade skal være på vei med nytt album, ni år etter forrige utgivelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Debut- og gjennombruddsplaten fra 1984 som skulle bli begynnelsen på en forrykende karriere.Debut- og gjennombruddsplaten fra 1984 som skulle bli begynnelsen på en forrykende karriere.

Det er det nyopprettede nettstedet Sade2009.com som melder at bandet Sade slipper sitt første nye album på nærmere et tiår. Tittelen på platen er foreløpig ikke avslørt, men datoen er satt til 24. november.

Sade, som albumdebuterte med klassikeren «Diamond Life» i 1984, har ikke gitt ut nytt materiale siden november 2000. Da kom hennes foreløpige siste album «Lovers Rock».

Fylte 50 i januar

I januar i år rundet hovedpersonen bak bandnavnet, Sade Adu, 50 år, og kan i jubileumsåret altså markere comeback med ny plate på trappene.

Det nyregistrerte amerikanske nettstedet skriver videre at gamle fans vil få servert mer av den tidløse jazz-soulen som gjorde seg gjeldende på Sades fem første albumutgivelser.

Sades plateselskap har foreløpig ikke kommentert nyheten om at et nytt album skal være på vei. Det bestrides om Sade2999.com faktisk er et offisielt nettsted for artisten, men radiostasjonen RAAR FM på den karibiske øystaten Aruba hevder ifølge The Guardian at dette skal være riktig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prince lei av å vente

Avisen skriver også at Prince nylig har uttalt at han «er lei av å vente på at Sade skal lage et nytt album».

En annen artist som har bidratt til å fyre opp under ryktene er Maxwell, som i mars slengte ut følgende kommentar på sin egen fan-profil på Facebook: «Sade er på vei [med et nytt album], og tro meg: Det er så mektig at det vil riste deg ut av skoene dine!».

Siden debuten i 1984 har Sade til sammen solgt mer enn 40 millioner plater. Sade gikk i en helt annen musikalsk retning enn andre musikere på 80-tallet med sin fløyelsmyke soulpop med mange elementer hentet fra jazzen.

Sade har tidligere gitt ut følgende album: «Diamond Life» (1984), «Promise» (1985), «Stronger Than Pride» (1988), «Love Deluxe» (1992) og «Lovers Rock» (2000).