Han reddet Jarle Trå

Lars Oma Erichsrud er av ambassaden hyllet som Jarle Trås redningsmann. Foto: <a href="http://images.pressemeldinger.no/bilder/73145/Paa_toppen.jpg">Everest09</a>
Lars Oma Erichsrud er av ambassaden hyllet som Jarle Trås redningsmann. Foto: Everest09

<pJarle Trå ble funnet av lege med kunnskap om høydemedisin.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klatreren Jarle Trå var savnet i dødssonen på Mount Everest i to døgn. Da han, mot alle odds, ble funnet kunne han ikke vært heldigere. Han ble funnet av en annen norsk ekspedisjon, en av dem lege med kunnskap om høydemedisin, Lars Oma Erichsrud.

Erichsrud hylles nå for sin innsats for å redde Trå.

- Det var han som meldte Trå savnet til oss søndag, og det er han som har vært i løpende kontakt med oss og ambassaden i Beijing. Han har bidratt med viktig informasjon, og har hatt en veldig god oppfølging med å kontakte oss med de kunnskapene han har, slik at vi har kunnet respondere så raskt, sier ambassadesekretær Kristine Storholt ved ambassaden i Nepal i Katmandu.

- I og med at de gikk opp fra tibetansk side har det vært to ambassader med i prosessen her, og det er han som lege som har vært bindelededet mellom de to. Han har vært helt instrumental, sier hun.

- Har han reddet livet til Jarle?

- Det var Erichsrud som meldte ham savnet, og det var hans ekspedisjon som fant ham. Han har vært svært viktig, sier Storholt.

Tilstanden fortsatt usikker

Tilstanden til Jarle Trå er fremdeles usikker, og verken UD eller ambassaden vil gå ut med hans helsetilstand. Han fraktes akkurat nå til et sykehus i Katmandu med store frostskader, og han skal være svært nedkjølt. Det er hensynet til familien som gjør at informasjonen så langt er sparsom.

Den skadde klatreren er ventet å ankomme et internasjonalt sykehus i Katmandu rundt 12-tiden.