Jay Bennett er død

Jay Bennett ble bare 45 år gammel. Foto: promo
Jay Bennett ble bare 45 år gammel. Foto: promo
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTidligere Wilco-gitarist Jay Bennett er død, 45 år gammel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: promoFoto: promo

Tidligere låtskriver og gitarist i det amerikanske alt.country-bandet Wilco, Jay Bennett, ble funnet død i sitt hjem i Urbana søndag formiddag, melder nyhetsbyrået Associated Press.

- Jeg er i dyp sorg. Han var en viktig bidragsyter til Wilcos låter og bandets utvikling, forteller Chicago-bandets leder Jeff Tweedy om sin tidligere makker.

Uenigheter og brudd

Tweedy og Bennett var imidlertid ikke bare gode venner. Jay Bennett var medlem i Wilco i perioden 1994 til 2001. Så sent som tidligere denne måneden gikk Bennett til søksmål mot Jeff Tweedy for manglende royalties for hans bidrag som medlåtskriver på fem album.

Uenighetene og bruddet mellom Jeff Tweedy og Jay Bennett ble godt portrettert i Sam Jones' dokumentarfilm «I Am Trying To Break Your Heart: A Film About Wilco», som ble laget i forbindelse med innspillingen av albumklassikeren «Yankee Hotel Foxtrot» i 2002. Bennett skal også ha krevd betaling for hans medvirkning i denne dokumentaren.

- Han vil bli husket som en unik og et svært begavet menneske, mener Jeff Tweedy til tross for uenighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liket til obduksjon

Årsaken til dødsfallet er foreløpig ikke kjent, men myndighetene i Illinois har begjært at liket av Bennett skal inn til obduksjon i løpet av dagen, heter det videre i meldingen fra nyhetsbyrået.

Jay Bennett startet karrieren i bandet Titanic Love Affair som ga ut tre album på 90-tallet. Etter perioden med Wilco har han operert som soloartist og gitt ut fire soloplater, den seneste «Whatever Happened I Apologize», ble sluppet i fjor.

Wilco slipper sitt syvende album «Wilco (The Album) » i neste måned og er i tillegg aktuelle som trekkplaster til Øyafestivalen i august.