Karadzic vil ha saken sin henlagt

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen tidligere bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic møtte mandag i retten med en papirbunke som han håper vil gi ham friheten tilbake. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Haag (NTB-Reuters): Blant de 140 dokumentene han la fram for krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia ICTY i Haag, hevder Karadzic at det finnes beviser for at den amerikanske toppdiplomaten Richard Holbrooke lovet ham et liv i frihet om han sørget for å holde seg borte fra offentligheten.

63-åringens sterkeste kort er et brev med Holbrookes personlige forsikringer, som han angivelig mottok rett etter at krigen i Bosnia var slutt i 1995.

Dokumentet inneholder imidlertid ingen signatur, og ifølge Karadzics juridiske rådgiver er det lite sannsynlig at amerikanerens navnetrekk er å finne på noen av dokumentene.

Holbrooke kaller på sin side påstanden «nok en løgn fra Europas ondeste mann», mens sakens forhenværende aktor, Richard Goldstone, tror amerikanerens eventuelle løfter er helt irrelevante for sakens utfall.

- Si at det finnes en avtale - hvilken rolle spiller det? spør han retorisk.

Karadzic er tiltalt for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Han må sannsynligvis tilbringe resten av livet i fengsel om han blir funnet skyldig.