Drillos tropp til kvalikkampene

Odd Grenlands Morten Fevang ble funnet verdig en plass i den norske troppen til kampene mot Makedonia og Nederland.(Foto: Scanpix)
Odd Grenlands Morten Fevang ble funnet verdig en plass i den norske troppen til kampene mot Makedonia og Nederland.(Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pOdd-duoen Morten Fevang og Simen Brenne ble tatt ut i dagens tropp til VM-kvalikkampene mot Makedonia og Nederland. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Morten Fevang har vært Odds beste spiller så langt denne sesongen. Han har spilt veldig bra over lang tid. Jeg vet at han er en gammel mann og at han har passert 30 år, men jeg synes det er riktig å ta med den type spillere, sa Drillo på dagens pressekonferanse.

Dersom Fevang slipper til i en av de forestående kampene vil han offisielt debutere for det norske landslaget. Vestfoldingen har spilt én kamp med flagget på brystet, men kampen mot Hong Kongs ligalag i 2001 regnes ikke som en offisiell landskamp.

Odds midtbanespiller Simen Brenne kjempet ifølge Drillo en hard kamp med Starts Geir Ludvig Fevang om en plass i Norges tropp.

Les også: Ber Drillo se mot Skien

Drillo fant ikke plass til verken Martin Andresen, Kristoffer Hæstad eller Mohammed Abdellaoue. Drillo roste Martin Andresen for en god kamp mot Tyskland i februar, men at han per i dag ikke er i nærheten av det som trengs for å forsvare en plass i troppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han gjorde en god kamp mot Tyskland, men siden den gang har han vært operert og etter min mening ikke på nivået han kan være.

Drillo bestemte seg ikke før i dag hvilke spillere han skulle ha med.

- De to siste plassene ble bestemt i dag tidlig, sa Drillo.

Se ABCTV: - Makedonia er et rart lag

Jarstein med

Tross store tabber i de siste kampene i Eliteserien valgte Drillo å ta ut Rosenborgs keeper, Rune Almenning Jarstein. Valget av keepere overlot han til assistentene Ola By Rise og Frode Grodås.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noen ganger må man delegere. Keeperne har jeg holdt meg litt unna, og hørt på Ola og Frode. Satt litt på spissen kan vi si at jeg har tatt ut 18 utespillere, og så har assistentene mine tatt ut de tre keeperne.

Drillo vil tidlig bestemme seg for hvem som vokter Norges mål i de to viktige kampene.

– Veldig tidlig på samlingen kommer vi til å bestemme hvem som skal stå, så vi får ro rundt det. De tre viktigste tingene for keeperen er selvtillit, ro og trygghet, uttaler Rise til NTB, som synes det har vært litt for mange keeperfeil i eliteserien i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rise sier videre at Jarsteins kandidatur ble vurdert opp i mot Sandefjords Espen Bugge Pettersen og Starts Kenneth Høie.

Rosenborgs Steffen Iversen og Godsets Fredrik Winsnes ble også tatt ut.

Her er troppen til Drillo:

Målvakter: Rune A. Jarstein (Rosenborg), Jon Knudsen (Stabæk), Håkon Opdal (Brann).

Utespillere: Trond Erik Bertelsen (Viking), Simen Brenne (Odd Grenland), Daniel Braaten (Toulouse), John Carew (Aston Villa), Morten Fevang (Odd Grenland), Christian Grindheim (Heerenveen), Brede Hangeland (Fulham), Henning Hauger (Stabæk), Erik Huseklepp (Brann), Jon Inge Høiland (Stabæk), Steffen Iversen (Rosenborg), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), Tore Reginiussen (Tromsø), Bjørn Helge Riise (Lillestrøm), John Arne Riise (Roma), Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg), Fredrik Winsnes (Strømsgodset), Kjetil Wæhler (AaB).