Lustig matchvinner på Lerkendal

Mikael Lustig (t.v) som jubler sammen med Vadim Demidov og Kjell Rune Sellin (t.h) etter 1-0 seier over Viking i eliteseriekampen i fotball på Lerkendal i Trondheim søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Mikael Lustig (t.v) som jubler sammen med Vadim Demidov og Kjell Rune Sellin (t.h) etter 1-0 seier over Viking i eliteseriekampen i fotball på Lerkendal i Trondheim søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

<pRosenborg tok tilbake tabelltoppen Start lånte et par timer med et nådeløst hodestøt av høyreback Mikael Lustig ti minutter før full tid.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske backen ble markert av Vikings høyreback Håkon Skogseid, men løp seg fri og skulderheadet sikkert i mål fra fem meter etter en presis corner fra Marek Sapara.

– Det holdt så vidt. Det føles bra. Første omgang var litt daff, men andre var OK. Jeg må takke fansen, de var fantastiske, sa Lustig like etter kampslutt.

Scoringen kom ti minutter før full tid etter det som lenge så ut til å bli Rosenborgs fjerde uavgjortkamp på rad. Rade Prica var nær ved å doble ledelsen like før full tid, men Rosenborg måtte ta til takke med en fortjent 1-0-seier.

Første halvdel av 1. omgang utspilte seg som et stort gjesp på Lerkendal. Ingen av lagene våget å satse stort framover. Viking lå noe baktungt fra start i det som lignet en klassisk 4-5-1-formasjon. I annen omgang ble det bedre.

Ikke fordel

Kampens første sjanse kom først etter 25 minutter, da Trond Olsen kom til avslutning fra 14 meter. Men Thomas Myhre var kjapt nede og plukket markkryperen. Fire minutter senere fikk Olsen en ny mulighet fra kanten av 5-meteren, men lynvingen skjøt innlegget fra Vadim Demidov hardt over mål.

Mot slutten av omgangen ble det svært dramatisk på Lerkendal. Viking fikk et korrekt idømt straffespark ett minutt før pause etter at Birkir Bjarnason ble felt på vei rundt Rune A. Jarstein i Rosenborg-buret. Flere tilreisende siddiser ville ha mål da Thomas Pereira slo ballen via ryggen til en felt Bjarnason og i mål. Men Bjarnason lå en meter i offside idet Pereira skjøt, dermed gjorde Hauge helt rett i å dømme straffe. Spørsmålet er om Jarstein skulle vært utvist også.

Svak straffe

Ragnvald Soma gikk fram til krittmerket og gjorde seg klar. Men straffen skjøt han svakt nede til høyre for Jarstein, som fikk en enkel jobb med å slå ballen unna. Rosenborg gikk direkte i angrep. Marek Sapara fosset inn i Viking 16-meter og ble taklet. Rosenborg ville ha straffe, men Viking-spilleren var på ballen.

Begge keeperne på Lerkendal har vært i søkelyset for tabber i år, og det holdt på å gå galt for dem søndag. også.

Steffen Iversen holdt på å få uttelling med en nikk tidlig i annen omgang. Myhre glapp ballen og rakk så vidt å bokse den unna foran Trond Olsen.

Fem minutter senere holdt hele Lerkendal pusten da Rune Jarstein fomlet et langskudd fra Jone Samuelsen mellom beina. Ballen trillet sakte mot streken, men keeperen rakk akkurat å hente den opp før den trillet over.

Mandag får Jarstein beskjed av Drillo om han fortsatt er inne i landslagsvarmen. (©NTB)

Personvernpolicy