Nytt mål av kong Kovacs

Peter Kovacs setter inn 1-0 for Odd under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Fredrikstad på Skagerak arena i Skien søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX.
Peter Kovacs setter inn 1-0 for Odd under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Fredrikstad på Skagerak arena i Skien søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX.

<pPeter Kovacs slo til igjen for Odd Grenland. Hans scoring etter pause var med på å slå Fredrikstad 2-0.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjempen i angrepet er nå fotballkonge i byen med stolte tradisjoner. Det var Kovacs’ sjette fulltreffer for sesongen. Ungareren fikk to sjanser før scoringen søndag. Først headet han mot mål. Keeper Lasse Staw fikk en hånd på ballen.

FFK-forsvarerne ryddet ikke unna i kaoset som oppsto. Kovacs benyttet sjansen og scoret. Det var starten på en Odd-offensiv FFK ikke kunne matche.

Nyopprykkerne Odd og Start har virkelig tatt for seg i eliteserien denne våren. Kovacs er et soleklart førstevalg for trener Dag Eiliv Fagermo.

– Det ble en seier på en veldig tung dag. Flere spillere jeg er vant til å spille med var borte. Det fungerte likevel ganske bra. Jeg gjør det jeg kan for å bli toppscorer i serien, men det kan bli vanskelig, sa Kovacs til NTB.

Odds annet mål kom ved innbytter Fredrik Gulsvik. Skuddet hans var hardt, men keeper Staw burde nok ha avverget likevel.

Valencia ut

FFK var best i en svak førsteomgang. Gardar Johansson hadde to muligheter. Den ene ble reddet nesten på streken.

Everton ble kanskje snytt for straffe etter 65 minutter. Torjus Hansén dro FFK-spilleren i trøya innenfor 16-meteren.

Men for Østfold-klubben er tabellen nå trist lesning. Elleve poeng på like mange kamper er godt etter skjemaet for fjorårets sølvvinner.

– Dette var lavmål av oss. Det var tynt og uorganisert framover. Det ser ikke bra ut nå. Mye av skylden ligger nok på flere skadde nøkkelspillere, sa FFK-trener Anders Grönhagen til NTB.

Raio Piiroja var tilbake etter utelukkelse, og han matchet Kovacs godt i lufta.

Odds Alex Valencia måtte ut med strekkskade etter bare 19 minutter. Bentley satt på tribunen etter rødt kort i forrige kamp. Med disse to uaktuelle mistet Odd en del av angrepskruttet.

Det var likevel nok til å vinne komfortabelt hjemme på kunstgresset. 18 poeng på elleve kamper er en sterk fasit. (©NTB)

Personvernpolicy