Nordmann savnet på Mount Everest

Nordmannen Jarle Trå (39) ble sist sett for to dager siden da befant han seg omlag 400 meter fra toppen av Mount Everest. Foto: Wikipedia.
Nordmannen Jarle Trå (39) ble sist sett for to dager siden da befant han seg omlag 400 meter fra toppen av Mount Everest. Foto: Wikipedia.

<pDen norske fjellklatreren Jarle Trå er savnet på Mount Everest</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen ble sist sett for to dager siden, da befant han seg omlag 400 meter fra toppen av Mount Everest.

Han var ventet til den såkalte Advanced Base Camp lørdag kveld. Det var en norsk klatrer som meldte 39-åringen savnet da han ikke vendte tilbake til planlagt møtested.

Ifølge fjellklatrerens egen nettside ble det satt i gang leteaksjon oppover fjellet. Leteaksjonen ble avsluttet i dag uten positivt resultat.

– Siden han klatret på tibetansk område har vi meldt fra til kinesisk UD med de opplysninger vi har om saken. Det er derfor opp til dem å avgjøre om en eventuelt leteaksjon skal gjenopptas, sier pressevakt Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til NTB.

UD avventer tilbakemelding fra kinesiske myndigheter, men er samtidig i gang med å undersøke hvilken forsikringstype klatreren har, for å se om den dekker et søk.

– Hvis ikke er det opp til familie og pårørende hva de vil gjøre, sier Imerslund.

Jarle Trå kommer fra Granvin i Hardanger. Han skriver på sin hjemmeside at han alltid har vært inspirert av tanken på å bestige verdens høyeste fjell «uten kunstig oksygen, uten sherpaer og uten forhåndsetablerte leirer oppover fjellet».

Våren 2005 prøvde han det samme, men etter to måneder på fjellet måtte han gi opp på grunn av dårlig vær og sykdom.

Torsdag ble Tommy Rambøl fra Ørje den eneste av nordmennene i sin ekspedisjon Everest 2009 som klatret til topps av fjellet.

Trå la ut på ekspedisjon med mål om å klatre til toppen av verdens høyeste fjell uten oksygen og uten selskap av sherpaer.

Personvernpolicy