Riise-fulltreff mot Milan

John Arne Riise jubler etter sin 1-0-scoring mot Milan søndag. Roma vant kampen 3–2 borte. (Foto: Scanpix/Reuters).

<pJohn Arne Riise var med på å ødelegge Paolo Maldinis San Siro-avskjed søndag. Nordmannen scoret for Roma i 3-2-seieren.</p

Milano (NTB): Milan kjempet seg tilbake og utlignet til 2-2 ni minutter før slutt. Men Francesco Totto ga Roma triumf kort etter.

Maldini spilte sin siste hjemmekamp i en karriere som gir ham over 900 kamper i Milan-trøya. Men gentlemannen Maldini fikk ikke seieren han ønsket seg på hjemmebane denne gangen.

Riise fyrte av med venstrebeinet på et frispark etter 36 minutter. Ledermålet var fortjent.

Massimo Ambrosini scoret begge Milan-målene, mens Jérémy Menez fikset 2-1 til Roma.

Riises klubb er dermed sikret plass i europaligaen (tidligere UEFA-cupen) før siste serieomgang.

Til mesterligaen

Selv med 2-3-tap er Milan klar for mesterligaen neste sesong. Lagets målforskjell (+33) gjør at klubben tåler nederlag i siste runde.

Det samme gjelder Juventus. Med 3-0 over Siena søndag er laget oppe i pluss 30.

Fiorentina kan komme opp à poeng med Milan og «Juve», men med bare 17 plussmål er oppgaven umulig.

Inter var allerede serievinner før søndagens kamper. Cagliari utnyttet et noe uinteressert mesterlag og vant 2-1.Zlatan Ibrahimovic ga Inter ledelsen tidlig. Andrea Cossu og Robert Aquafresca snudde så til vertenes fordel.

Lecce og Reggina er dømt til nedrykk. Siste nedrykksplass står mellom Torino og Bologna.