Vil betale for å se Bush bli torturert

Demonstranter viser hvordan såkalt waterboarding virker på mennesker. På bildet blir en frivillig, Maboud Ebrahim Zadeh, utsatt for metoden, som av amerikanske myndigheter ble betegnet som en avhørsteknikk, snarere enn tortur. Nå foreslår en amerikansk toppolitiekr at tidligere president Bush prøver det samme selv. Arkivfoto: AP
Demonstranter viser hvordan såkalt waterboarding virker på mennesker. På bildet blir en frivillig, Maboud Ebrahim Zadeh, utsatt for metoden, som av amerikanske myndigheter ble betegnet som en avhørsteknikk, snarere enn tortur. Nå foreslår en amerikansk toppolitiekr at tidligere president Bush prøver det samme selv. Arkivfoto: AP

<p100 dollar for hvert sekund Bush holder ut.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Westerly (NTB-AP): En amerikansk politiker lover å gi 100 dollar til et veldedig formål for hvert sekund tidligere president George W. Bush holder ut vanntortur. Bush-regjeringen tillot at såkalt waterboarding ble brukt på terrormistenkte fanger, etter å ha erklært at metoden ikke er en form for tortur.


Hvis ekspresidenten er så sikker på det, så bør han prøve metoden selv, mener kongressrepresentanten Rod Driver. Han er klar til å bla opp 100 dollar - nesten 650 kroner - for hvert sekund Bush orker å la seg utsette for waterboarding.


Det samme tilbudet går til tidligere visepresident Dick Cheney og tidligere utenriksminister Condoleezza Rice, skriver avisa Westerly Sun.


En representant for Rice opplyser at hun takker nei, mens Bush og Cheney så langt ikke har ønsket å kommentere saken.


Vanntortur går ut på at offeret spennes fast liggende på ryggen med hodet lavere en beina. Deretter helles vann over ansiktet og inn i luftveiene, noe som gir en følelse av å drukne.


Metoden skal ha blitt brukt både av den spanske inkvisisjonen og terrorregimet til Pol Pot i Kambodsja. (©NTB)

Personvernpolicy