Ijeh reddet fortjent poeng

Målscorerne Peter Ijeh og Daigo Kobayashi (th) under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Stabæk i Stavanger torsdag. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

<pViking masseproduserte sjanser, mens Stabæk scoret på de to laget hadde. At det ble uavgjort kan spillerne takke Jon Knudsen for.</p

Peter Ijeh utlignet til 2-2 for Viking med sin annen scoring rett før slutt, og avverget dermed at Stabæk ranet med seg alle tre poengene.

Stabæks sisteskanse la inn en meget god søknad til landslagssjef Egil Olsen. Jon Knudsen drev Viking-spillerne og – publikummet til vanvidd ved å plukke alt som kom.

I andre enden av banen slapp kollega Thomas Myhre inn nok et tabbemål og spilte seg ut av enhver landslagsdiskusjon. Målet minnet om fadesene fra en ikke ukjent kamp mot Tyrkia.

– Jeg tar ansvar for den scoringen. Det var jeg som sørget for at Stabæk kom inn i kampen etter at vi hadde tatt ledelsen, beklaget Myhre etter kampen. Viking-trener Uwe Rösler støttet målvakten sin.

– Alle kan gjøre feil, og jeg er sikker på at Thomas kommer tilbake, sa Rösler.

Tyskeren var mer opptatt av å gi honnør til Jon Knudsen.

– Jeg syns våre spillere gjorde alt riktig. Når vi ikke vant, skyldes det at Stabæks keeper hadde en fantastisk dag. Jeg har sjelden sett bedre målvaktspill i Norge, sa Rösler, som ellers ga tommelen opp til Trond Erik Bertelsen.

– Hans beste kamp i Viking-trøya, sa Rösler om venstrebacken som er en av de spillerne Drillo har et øye på.

Blandede følelser

I Stabæk-leiren var det blandede følelser. Etter kampen var Daniel Nannskog slett ikke fornøyd.

– Å slippe seieren så kort tid før slutt er selvsagt ikke greit, samme hvor mange sjanser Viking hadde. Spillemessig var vi på det jevne, men ved 2-1 målet viste vi de blendende kombinasjonene vi er ute etter, sa Nannskog til NTB.

Etter lite minneverdige første 20 minutter, stakk Peter Ijeh hodet fram på et presist innlegg fra Bertelsen og noterte sitt første mål siden i fjor sommer.

Viking kviknet til i fortsettelsen, men fikk en dusj av den kalde sorten da Vegar Eggen Hedenstad dundret inn utligningen via en Viking-spiller og mellom beina på Thomas Myhre. En spesielt pinlig tabbe av Viking-keeperen med tanke på hvordan han refset sine medspillere etter forrige kamp.

Mer underholdning

Kampen hadde godt av disse scoringene og ble langt mer underholdende. Viking kom til de fleste og de største sjansene, blant annet et skudd fra Bertelsen av brasiliansk karakter. Redningen fra Jon Knudsen var tilsvarende fin.

Resten av Stabæk hadde hittil i kampen framstått som temmelig tafatt, men etter 58 minutter fikk vi se den farten og frekkheten som skaffet dem seriemesterskapet i fjor: Nannskog hoppet over ballen, fikk den tilbake og slo hardt og presist inn til Daigo Kobayashi som satte inn 2-1.

I motsetning til tidligere i vår ga ikke Viking opp og presset kolossalt, men Stabæk-keeperen tok alt – nesten. Utligningen ved Peter Ijeh kom høyst fortjent, og kunne ikke klandres banens desidert beste; Jon Knudsen. (©NTB)