Stokkelien reddet Start igjen

Starts Mads Stokkelien utligner til 1-1 seks minutter før kampslutt. Her jubler han sammen med Bård Borgersen under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Odd-Grenland på Sør Arena torsdag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

<pOdd-trener Dag Eilev Fagermo var imponert over egne spillere, mens Starts Knut Tørum var skuffet etter 1-1 og poengdeling hjemme i Kristiansand.</p

Odd dominerte første omgang, og allerede etter sju minutter tok gjestene ledelsen ved Kenneth Dokken. Da hadde allerede Erik Mykland måtte forlate banen. Han spilte ikke mer enn tre minutter torsdag.

Start fant aldri igjen sin egen formasjon etter at «Myggen» måtte forlate banen. Odd presset og fikk lønn for strevet etter Dokkens cornerscoring. Gjestene la press på ballfører hele tiden og spilte en aggressiv form for fotball.

– Jeg er rett og slett imponert, veldig imponert og stolt over egne spillere, sa Odd-trener Dag Eilev Fagermo etter kampen.

– Vi dominerte første omgang. la han til.

10 mann

Like lett ble det ikke etter pause, da Odd måtte spille hele omgangen med ti mann etter en utvisning.

I det siste minuttet av første omgang kom dommer Svein-Erik Edvartsen i fokus. Det skjedde etter at backen Hunter Freeman hadde gjort en flott løp på siden. Han rundet Odds Chukwuma «Bentley» Akabueze, som slengte ut beinet og felte Freeman ute ved cornerflagget.

Edvartsen dro først opp det gule kortet og deretter det røde, for «Bentley» hadde gult kort fra før. Det fikk han da han felte Erik Mykland etter bare et par minutters spill.

Skuffet

Med bare ti mann la Odd-spillerne seg tilbake i annen omgang i en 4-4-1-formasjon. Start flyttet spillet sitt høyere opp på banen og dominerte banespillet, men maktet ikke å skape de helt store sjansene.

Det unge stjerneskuddet Mats Stokkelien fikk sjansen etter 63 minutter som «hengende spiss», og det var han som reddet det ene poenget for kristiansandlaget ved sin utligning fem minutter før slutt. Christian Bolaños skjøt, og Stokkelien utmanøvrerte Arni Gautur Arason ved å styre ballen i motsatt hjørne.

– Det er alltid gøy å score, sa innbytteren nøkternt etter kampen.

– Jeg er skuffet, for vi gjorde for mange dumme valg underveis. Vi kom også dårlig i gang og gjorde det vanskelig for oss selv, sa Start-trener Knut Tørum.

Etter utligningen jaktet Start seiersmålet. Nærmest var Bolaños, men skuddet hans i sluttsekundene gikk like utenfor. (©NTB)