Mål-show i nord

Mål-show i nord
Mål-show i nord

<pBodø/Glimt har reist seg etter en blek seriestart. Torsdag ble det 3-0 mot Kjetil Rekdals Aalesund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alt vi viste mot Lyn (2-0-seier) var borte, og det er bare å beklage, sa Rekdal.

Glimt var den store positive overraskelsen sist sesong, men åpnet denne sesongen svakt. Nå kan det se ut til at trener Kåre Ingebrigtsen har fått fart på sine gulkledde elever.

– Vi framsto veldig solid igjen, og skapte på ny mange sjanser hjemme. Det er bare å ta det med på bortebane, og våge der også, mente Ingebrigtsen.

De tre siste seriekampene har gitt sju poeng. Først ble Stabæk slått 2-1 på Aspmyra, deretter klarte Glimt 0-0 mot Tromsø 16. mai. Og mot Aalesund var det etter hvert liten tvil.

Oppgitt

Thomas Rønning, Trond Fredrik Ludvigsen og Jan-Derek Sørensen scoret målene som sørget for nordlendingenes tredje hjemmeseier for sesongen.

– Det var utrolig godt å score. Vi gjorde en god kamp og må si oss godt fornøyd. Vi fikk en skjev start på sesongen, men har aldri sett på tabellen, sa Rønning.

Kjetil Rekdal har mye å jobbe med når det gjelder effektiviteten. Hans gutter skapte omtrent like mye som Glimt, men matchet ikke vertenes effektivitet foran mål.

– Det er en sensasjonell prestasjon av oss å tape denne kampen 0-3. Hadde vi gått på banen, spilt kampen om igjen og prøvd å tape med tre mål, ville vi ikke klart det, sukket Rekdal.

– Vi manglet alt. Løpskraft, duellstyrke, fart og aggressivitet, og var seige og daffe. Likevel skapte vi mer enn Glimt de siste 25 minuttene.

Aarøy benket

Gjestene ville ha offside da Rønning skjøt Bodø/Glimt foran etter 25 minutters spill, men scoringen ble godkjent. Like etter prøvde en oppgitt Rekdal å gjøre noen grep da han byttet ut en blek Ville Jalasto til fordel for Alexander Mathisen.

Fyrtårnet Tor Hogne Aarøy startet på benken, men fikk spille de siste 45 minuttene for Diego Silva. Heller ikke det grepet fikk fart på de oransje, og bare to minutter inn i annen omgang doblet Trond Fredrik Ludvigsen vertenes ledelse etter et kjapt frispark fra veteranen Runar Berg.

20 minutter før slutt ble kampen punktert da Sørensen sendte et fint frispark i mål fra 25 meter.

– Det er fantastisk at Rekdal kan si at det var en prestasjon å tape kampen, mente Ingebrigtsen.

Når ti kamper er spilt står både Bodø/Glimt og Aalesund med 12 poeng. (©NTB)

Personvernpolicy