Mektig omgang reddet Brann

Brann-jubel under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Brann i Fredrikstad torsdag. Kampen endte 2-4. Foto: Linn Cathrin Olsen  / SCANPIX
Brann-jubel under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Brann i Fredrikstad torsdag. Kampen endte 2-4. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

<pBrann spilte begredelig i første omgang, men hevet seg kraftig etter sidebytte og sikret 4-2-seier borte mot Fredrikstad. </p

Hva Brann-trener Steinar Nilsen sa til sine undersåtter i pausen vites ikke, men at det fungerte er det liten tvil om. For etter bare tre minutter hadde Brann gått fra 0-1 til 2-1.

Først utlignet Gylfi Einarsson etter et hjørnespark, før en kjapp kontring gjorde at en umarkert Azar Karadas kunne heade bergenserne i ledelsen. Og da Petter Vaagan Moen satte inn 3-1 før kvarteret var spilt, var det vanskelig å forestille seg at det var det samme laget på banen.

Erik Huseklepp, som var helt anonym før pause, var servitør både før Karadas og Vaagan Moen. I tillegg tok både Eirik Bakke på midtbanen og den islandske midtstopperduoen for seg på en helt annen måte etter sidebytte.

Fredrikstad ga seg selv nytt håp med Gardar Johannssons redusering med et kvarter igjen å spille, men Eirik Bakke punkterte kampen etter at Lasse Staw fomlet med sin inngripen etter en corner.

Fornøyd Nilsen

Branns trener Steinar Nilsen var godt fornøyd med at laget hans hevet seg etter pausen.

– Vi gjorde en dårlig 1. omgang og var heldige som lå under med bare 1-0. Vi klarte å justere oss i pausen, og tafattheten vi viste i 1. omgang var vekk. Vi klarte å løfte laget lenger fram på banen og vant de duellene vi tapte før pause, sa Nilsen.

– Vi hadde gode overganger med høyt tempo i angrepsspillet. Men selv om jeg er godt fornøyd med at vi har hevet prestasjonene utover i sesongen er det fortsatt en del å jobbe med både defensivt og offensivt.

FFK best før pause

Fredrikstad ledet fortjent ved pause. Gardar Johannsson hadde fått tillit på topp hos hjemmelaget, og var banens toneangivende spiller før pause. Han vant duellene mot Branns midtstoppere, og det var helt fortjent da islendingen førte rødbuksene i ledelsen midtveis i omgangen.

Noe av æren for målet må han dele med Raymond Kvisviks fantastiske pasning over Branns forsvar. Fredrikstad hadde det meste av spillet både før og etter scoringen, og helt på tampen reddet Håkon Opdal Brann fra nok et baklengsmål da han hindret Dominic Adiyiah som ble stusset fri av sin spissmakker Johannsson.

FFK-trener Anders Grönhagen var langt mindre fornøyd enn sin kollega Nilsen.

– Vi tapte viktige dueller i vårt eget straffeområde, mistet ballen i farlige soner og generelt var det en «tråkig» 2. omgang. Vi fikk en forferdelig start på omgangen, jeg tror aldri jeg har opplevd to baklengs på to minutter før. Det eneste jeg kan glede meg over i dag er at Gardar scoret to mål, mente svensken. (©NTB)