Knarvik ranet Molde på overtid

ENDELIG SCORING: Her header José Mota inn 1-0 for Molde med sitt andre mål i år. Vertene burde vunnet greit, men rotet bort en tilsynelatende enkel seier. På overtid utlignet Tommy Knarvik etter en stor feil av keeper Jan Kjell Larsen.(Foto: Scanpix)
ENDELIG SCORING: Her header José Mota inn 1-0 for Molde med sitt andre mål i år. Vertene burde vunnet greit, men rotet bort en tilsynelatende enkel seier. På overtid utlignet Tommy Knarvik etter en stor feil av keeper Jan Kjell Larsen. (Foto: Scanpix)

<pSkulle vært byttet ut – sikret Tromsø poeng etter ny keepertabbe.</p

KAMPFAKTA

Molde – Tromsø 1-1 (1-0):

8014 tilskuere

Mål: 1-0 José Mota (45), 1-1 Tommy Knarvik (90).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Martin Knudsen, Sigurd Rushfeldt, Mika Koppinen, Tromsø.

Molde (4-3-3): Jan Kjell Larsen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Christian Steen, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Daniel Berg Hestad, Makhtar Thioune, Magne Hoseth – Mame Biram Diouf, José Mota (Mattias Moström fra 72.), Pape Pate Diouf.

Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic – Tom Høgli (Martin Knudsen fra 58.), Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad – Lars Iver Strand, Tommy Knarvik, Ruben Yttergård Jenssen, Joel Lindpere – Sigurd Rushfeldt (Helge Haugen fra 79.), Adriano Munoz (Morten Moldskred fra 51.).

(NTB)

Molde–Tromsø 1–1.

Fjorårets store Molde-målmaskin, José Mota, sto med bare en scoring i eliteserien før dagens kamp, men har fortsatt å få tillit – og i dag svarte han med å score målet som så ut til å sikre Molde nok en seier.

Men på overtid glapp det som burde vært tre sikre hjemmepoeng. Og igjen ble en keeperblemme avgjørende.

Jan Kjell Larsen gjorde en håpløs utboksning, og på plass var Tommy Knarvik og utlignet til 1–1.

Knarvik skulle egentlig vært byttet ut tidligere i omgangen, men ble på banen da Sigurd Rushfeldt måtte gå av i stedet.

Det sikret Tromsø et ufortjent bortepoeng.

– Jeg er skuffet over at vi ikke scorer flere mål. Det blir for mye lek i annen omgang, og vi slutter å jobbe hjem de siste ti minuttene, sier en sint Molde-trener Kjell Jonevret til TV 2 etter kampen.

– Jeg er kjempeskuffet – over hvordan vi mister ballen, og hvordan vi gir faen i å jobbe tilbake.

Endelig, Mota

– Vi har hatt veldig mye stolpe ut i år, og fått scoringer imot på overtid. I dag var det vår tur, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Det var ikke vanskelig å få øye på hvilket av lagene som holder til i toppen for tiden, og hvilket som holder til i bunnen. Molde var stort sett best fra start til mål.

Vertene hadde ballen klart mest før hvilen, trykte Tromsø langt tilbake, skapte tre-fire store sjanser, og feiet bort det meste av hva gjestene upresist forsøkte seg med på kontringer.

Sigurd Rushfeldts livsfarlige skudd tidlig i kampen var det eneste TIL produserte før pause. I motsatt ende fikk Diouf-ene store muligheter, men avslutningene holdt ikke mål.

Ikke før José Mota fikk sjansen rett før pause.

Makhtar Thioune gjorde et briljant forarbeid. Med et perfekt innlegg med utsiden av foten fant han Mota, som sto helt alene i boksen.

Brassen kunne ikke bomme med headingen. Det sto 1–0 – til dobbel glede i Molde-leiren.

Benket Moldskred

Midtspissen som ble nummer to på toppscorerlisten med tolv mål i fjor, sto med én eneste fulltreffer i år, matchvinnerscoringen borte mot Stabæk, før dagens kamp.

– Gleden er dobbel. Godt at det var Mota som scoret, vi unner ham det, kommenterte Jonevret i pausen.

Mota burde scoret ett til. Etter 64 minutter satte Molde opp et flott angrep. Banens beste spiller, Makhtar Thioune, slo en tunnel på midtbanen og fant Mame Biram Diouf, som headet perfekt tilbake til Mota. Målscoreren skjøt like utenfor.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo benket Morten Moldskred fra start. Først da angriperen kom inn i annen omgang, ble det farlig fra nordlendingene.

– Nå er han i angrepsposisjon. Vi kommer til å se mye til ham fremover, sier Høgmo til TV 2 etter kampen.

Kvarteret før slutt burde Moldskred utlignet. Etter en corner fikk han stå helt alene rett foran mål, men headingen gikk svakt over.

Skulle vært byttet ut

På overtid snudde imidlertid alt.

Molde-keeper Jan Kjell Larsen, som tabbet seg ut i 0–3-tapet for Vålerenga, bokset et innlegg rett ut til Tommy Knarvik. Med keeperen utspilt kunne midtbanespilleren enkelt heade inn 1–1, og sikre TIL et viktig bortepoeng.

Knarvik skulle egentlig vært byttet ut midtveis i annen omgang, men Sigurd Rushfeldt måtte gå av i stedet. Det kunne Tromsø prise seg lykkelige over.

Før den 10. eliteserierunden avsluttes i kveld, ligger den forhåndstippede gullkandidaten på 10. plass.

Molde på sølvplass er to poeng bak Rosenborg.