Nå satser Kina på miljøet

DETTE ER KINAS FREMTID: Iallfall om vi skal tro myndighetenes satsing på grønne løsninger. Bildet viser en scooter. Foto: AFP
DETTE ER KINAS FREMTID: Iallfall om vi skal tro myndighetenes satsing på grønne løsninger. Bildet viser en scooter. Foto: AFP

<pSlik ser kinesiske høyteknologer for seg framtida.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste månedene har Kina fått merke finanskrisen, og kinesiske myndigheter har iverksatt en stimulanspakke for bedrifter, som inkluderer økonomisk kompensasjon for nedgang i utslipp. Det har ført til at landet har blitt mer oppmerksom på miljøvennlige løsninger, og myndighetene har rapportert at utslippene nasjonalt gikk ned med 2,9 prosent i forrige kvartal.

I går kom nyheten om at kinesiske myndigheter tilbød innbyggerne i Shanghai å subsidiere opptil 20 prosent av nyprisen på miljøvennlige biler. Myndighetene skal dessuten bygge en elektrisk ladestasjon samt en stasjon for hydrogen i byen. Nå foreslår myndighetene å utvide ordningen til å gjelde 13 byer, og satse rekordtungt på grønne løsninger.

I går fikk Kinas industribedrifter og forskningsmiljøer vise seg fram under den tolvte internasjonale høyteknologi-messen i Beijing, og det kom ikke som noen overraskelse at bedriftene allerede har begynt å ta myndighetene på alvor. Utstillingen viste fram planer for et nytt, grønnere Kina.

Personvernpolicy