– Israel rede til fredssamtaler

<pIsrael er rede til å starte fredssamtaler med palestinerne, Syria og resten av den arabiske verden, sier statsminister Benjamin Netanyahu.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Netanyahu returnerte onsdag til Israel etter samtaler med president Barack Obama i USA.

– Vi ble enige om at vi øyeblikkelig må sette i gang fredssamtaler, sa han.

– Jeg sa at jeg er rede til å innlede samtaler med palestinerne, samt med syrerne, selvsagt uten betingelser. Men jeg har gjort det klart at enhver fredsavtale må ta hensyn til Israels sikkerhetsbehov, føyde han til.

Netanyahu har tidligere vært lite villig til å gjenåpne samtalene med Syria og har gjentatte ganger uttrykt sin motstand mot å trekke Israel ut av Golan-høydene som ble okkupert i 1967, noe Syria har satt som betingelse for en fredsavtale mellom de to nabolandene.

I USA ble Netanyahu presset i bosetningsspørsmålet av både Obama og en rekke andre politikere. Den israelske statsministeren hadde på forhånd varslet at han ville holde fast på Israels rett til å utvide bosetningene for såkalt «naturlig vekst».

Når det gjelder konflikten med palestinerne, har Netanyahu ennå ikke kommentert direkte hva han synes om en tostatsløsning, slik blant andre Obama går inn for.

Men en av Netanyahus rådgivere, Ron Dermer, sa onsdag at ideen om en israelsk og en palestinsk stat side om side er «barnslig og dum». (©NTB)

Personvernpolicy