Skole advarer mot Erlend Loe

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Forfatter Erlend Loes bok «Kurtby» er uegnet for skolebarn, mener Batnfjord skole. FOTO: Scanpix </span>
Forfatter Erlend Loes bok «Kurtby» er uegnet for skolebarn, mener Batnfjord skole. FOTO: Scanpix

<pErlend Loes barnebok «Kurtby» egner seg ikke for barn. Det skriver Batnfjord skole i et brev til de foresatte.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

100.000 elever i sjette- og sjuendeklasse får nå boksjekker gjennom leselystprosjektet «Bok til alle». Sjekkene kan de veksle inn i bøker i den lokale bokhandelen. Men blant årets fem titler er det to som Batnfjord skole i Møre og Romsdal har lite til overs for, melder Romsdals Budstikke onsdag.

Skolen vurderte å boikotte bokaksjonen, men den ideen ble droppet. I stedet har skolen advart mot de to bøkene i et brev til de foresatte.

Fotballboka «Best i byen» av Torbjørn Moen og Pål Johansen har «eit svært røft språk, mykje kalling og nedlatende tiltale og ein god del banning», skriver skolen, som ikke ønsker å oppmuntre til slik språkbruk.

«Kurtby» av Erlend Loe er på sin side en satirisk fortelling som er inspirert av den svenske Knutby-sekten.

Boka er uegnet for barn i skolealder, mener Batnfjord skole. Boka har møtt kritikk også i Sverige. (©NTB)

Personvernpolicy