Ringes ned etter MGP-seier

Mange ønsker å bestille hotell til neste års Melodi Grand Prix, til tross for at det ikke er avgjort hvor det blir arrangert. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.
Mange ønsker å bestille hotell til neste års Melodi Grand Prix, til tross for at det ikke er avgjort hvor det blir arrangert. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.

<pTuristinformasjonen i Oslo får 100 henvendelser per dag om hoteller og hotellpakker i forbindelse med neste års Grand Prix - og det er før det er avgjort om det blir Oslo. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første henvendelsene kom allerede elleve timer etter at Alexander Rybak dro i land Norges seier i Russland.


- Det er en massiv interesse, og siden Alexander Rybak vant, har vi fått cirka 100 telefoner og mailer hver dag om hotell og hotellpakker i forbindelse med neste års Grand Prix. Vi har fått spesielt mange telefoner fra Tyskland, men også fra andre europeiske land, sier informasjonskonsulent Yuri Sali i VisitOslo til ABC Nyheter.

- Vi opplever til og med at folk som er i Oslo nå, ønsker å bestille hotell til neste år.

Ekstra bemanning

Men foreløpig er det ikke laget noe opplegg i Oslo for Melodi Grand Prix. Årsaken er rett og slett at det ikke er avgjort om det er Oslo som blir arrangør.

- Men når det er avgjort, vil vi være klare. Vi forventer en enda større pågang da. Det er et stort arrangement som vekker stor interesse. Vi kommer til å stille med ekstra bemanning når det er avgjort, sier Sali, som til daglig jobber med Turistinformasjonen ved Trafikanten.

Oslo kan tilby cirka 18.000 sengeplasser, inkludert vandrerhjem Tar vi med Østlandet for øvrig, blir tallet noe høyere.

- Og det vil trenges. Det er ikke bare publikum som trenger seng – vi forventer også 3.000 til 4.000 journalister. I tillegg har vi dem som jobber med og rundt selve arrangementet.

Krav om 2.000 sengeplasser

Ryktene har gått om at European Broadcasting Union (EBU) krever minst 15.000 sengeplasser i nærheten. Dette avvises av sjefprodusent for Eurovision Song Contest i EBU, Svante Stockselius overfor VG:

- NRK må gjerne legge arrangementet til Hardangervidda om de ønsker det, sier han.

Dermed avviser han at EBU krever minst 15.000 sengeplasser i nærheten.

- Vårt krav er at det må være 2.000 sengeplasser i umiddelbar nærhet.

Dette bekrefter han til tross for at han regner med minst 10.000 tilreisende. Han forventer et minimum av 2.000 journalister og over 5.000 fans.

Personvernpolicy