Vil flytte Melodi Grand Prix

Viasat ønsker at MGP ikke skal sendes den 22. mai for å unngå kollisjon med finalen i Mesterligaen. Her Alexander Rybak fra pressekonferansen etter seieren i Moskva. (Foto: Scanpix)
Viasat ønsker at MGP ikke skal sendes den 22. mai for å unngå kollisjon med finalen i Mesterligaen. Her Alexander Rybak fra pressekonferansen etter seieren i Moskva. (Foto: Scanpix)

<pFor å unngå kollisjon mellom mesterligafinalen i fotball og finalen i Melodi Grand Prix neste år, ønsker Viasat å flytte MGP-finalen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Begge arrangementene skal etter planen gå 22. mai.

Les også: Fotball eller Grand Prix

– Den europeiske kringkastingsunionen EBU er ansvarlig for tv-signalene fra begge arrangementene, og de vil snart oppdage at de har gjort en stor tabbe. I tillegg er det flere kanaler som har rettigheter til både MGP og Champions League. Disse ønsker nok ikke at arrangementene krasjer, sier Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo til NRK.

Også i NRK forstår man at kollisjonen ikke er helt heldig, men de vil gjerne ha MGP-finalen 22. mai fordi man da får vist fram 17. mai-feiringen.

– Jeg synes det ville være dumt om vi skal ha de to store TV-begivenhetene samme lørdag kveld, sier programdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk.

– For oss som arrangørland, er 22. mai en dato som passer godt med tanke på å få vist fram vår 17. mai-feiring, fortsetter Kalbakk.

Årets finale i mesterligaen mellom Barcelona og Manchester United går onsdag 27. mai, men FIFA har bestemt at framtidige finaler skal gå lørdager.

– Mens MGP har rundt 700 millioner seere, hadde fjorårets finale i mesterligaen rundt 1,2 milliarder seere. Mesterligaen er stort for hele verden, og argumentet med at folk ikke får se norsk 17. mai, synes jeg ikke holder, sier Kleppo. (©NTB)

Personvernpolicy