Ny keepertabbe ødela for RBK

<span style="border-collapse: separate; color: #003366; font-family: Myriad; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Rosenborgs Rade Prica runder Ebrima Sohna under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Rosenborg. Kampen endte 2-2. (Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX)</span>
Rosenborgs Rade Prica runder Ebrima Sohna under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Rosenborg. Kampen endte 2-2. (Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX)

<pEn helsvart start med scoring imot etter 19 sekunder, stoppet ikke Sandefjord. Ei heller Rosenborgs tabbekeeper, Rune Almenning Jarstein (24).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagene delte poengene etter 2-2 i kampen der landslagssjef Egil «Drillo» Olsen var på keeperjakt.

Landslagskeeper Jarstein inviterte til Sandefjord-jubel 70 minutter ut i kampen da han glapp et tilsynelatende enkelt innlegg rett i føttene til Samuel Isaksen. Sandefjord-innbytteren stemplet enkelt inn utligningen til 2-2 i den RBK-dominerte kampen.

En rekke tabber i eliteserien hittil i år har svertet Jarsteins landslagsframtid. Rosenborgs sisteskanse kan har spilt seg ut av landslagets VM-kvalifiseringskamper mot Makedonia og Nederland 6. og 10. juni.

Landslagssjef Egil Olsen offentliggjør etter planen troppen mandag.

Jarstein og Jon Knudsen (Stabæk) var tatt ut i forrige landslagstropp. Da RBK-keeperen meldte forfall på grunn av familieforøkelse, slapp Håkon Opdal (Brann) til i troppen.

Knudsen spilte mot både Sør-Afrika (1-2) og Finland (3-2).

Også Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen (29) svirrer trolig i tankene til landslagssjefen etter en sterk sesong for overraskelseslaget. Tirsdag avverget Bugge Pettersen fire store sjanser mot Jarsteins ene.

Rosenborg stormet rett i angrep og satte en alvorlig støkk i vestfoldingene. Bare 19 sekunder var gått da Trond Olsen banket inn kampens første mål – og eliteseriens raskeste i år. Et framspill fra Mikael Dorsin fant Rade Prica, som serverte Olsen den raskeste scoringen siden Tommy Ørens etter elleve sekunder for HamKam mot Tromsø i august 2006.

Rosenborg virket seierssikre etter rundspill av Sandefjord etter at Rade Prica økte til 2-0. Mot spillets gang reduserte Admir Rascic før pause, før Jarstein-tabben kostet Rosenborg to poeng.

Sandefjord er fortsatt ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Rosenborg har fortsatt til gode å tape en kamp etter ti serierunder. (©NTB)

Personvernpolicy