Clapton stevner utested

Eric Clapton krever en million kroner i erstatning fra utesteder Rick's i Bergen. Foto: Luke MacGregor (Reuters/Scanpix)
Eric Clapton krever en million kroner i erstatning fra utesteder Rick's i Bergen. Foto: Luke MacGregor (Reuters/Scanpix)

<pEric Clapton stevner utestedet Rick's i Bergen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Den verdenskjente artisten Eric Clapton har stevnet utestedet Rick's i Bergen med krav på en million kroner for ulovlig bildebruk.

Saken kommer opp i Bergen tingrett tirsdag hvis ikke partene skulle bli enige utenom rettssalen.

Bakgrunnen for striden er at Rick's brukte et bilde av Clapton i en annonse i Bergensavisen.

Rick's arrangerte en fest med et band kalt Eric's Sons 6. august i fjor, samme kveld som Clapton spilte for et stort publikum på Koengen i Bergen.

Festen ble annonsert som en hyllest til Clapton i en helsides annonse i Bergensavisen der artisten var avbildet. Bildet var hentet på Internett, og utestedet trodde ikke det var opphavsrettslig beskyttet.

Claptons selskap satte advokatfirmaet Schjødt på saken, og det ble forhandlet om en erstatning i fjor høst. Da det ikke lyktes, ble det tatt ut stevning i januar. Saken er berammet tirsdag, men partene vil trolig forsøke et siste forsøk på forlik før saken starter.

Ifølge Claptons norske advokater reagerte artisten sterkt på bildebruken, som det ikke var innhentet tillatelse til.

Daglig leder av Rick's, Tom Greni, har tidligere innrømmet at utestedet gjorde en feil da de brukte bildet. Men han mener at en million kroner er en helt urimelig sum. Rick's har i stedet tilbudt Clapton et beløp tilsvarende omsetningen denne kvelden, 35.856 kroner. (©NTB)

Personvernpolicy