– Vitneavhør i Kongo-saken mandag

I dag starter vitneavhør i saken mot de to nordmennene som sitter fengslet siktet for drap i Kongo Foto: Thomas Hubert
I dag starter vitneavhør i saken mot de to nordmennene som sitter fengslet siktet for drap i Kongo Foto: Thomas Hubert

<pDet skal mandag gjøres vitneavhør i etterforskningen av drapet i Kongo hvor to nordmenn er pågrepet, ifølge en kilde som står etterforskningen nær.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal mandag gjøres vitneavhør i etterforskningen av drapet i Kongo hvor to nordmenn er pågrepet, ifølge en kilde som står etterforskningen nær.

Blant annet ønsker politiet å snakke med betjeningen på hotellet hvor nordmennene bodde i byen Kisangani, opplyser kilden tilAftenposten.no.

Etterforskerne vil intensivere jakten på drapsvåpenet og jobbe videre med å avdekke hvorfor de to befant seg i Kisangani.

– Vi prøver å kartlegge deres aktiviteter. De sa de kom som turister, men de har ikke vært i kontakt med noen myndigheter her, ingen i det hele tatt, sier Jean-Claude Esouka Alfani, talsmann for de regionale myndighetene.

Blant lokalbefolkningen i Kisangani florerer ryktene om drapet på sjåføren Abedi Kasongo og motivene bak det. En kilde i et av de mange sikkerhetsselskapene i området peker på at Kisangani hadde stor omsetning av gull og diamanter før Kongo ble rammet av krig for 15 år siden.

– Når du hører om disse folkene, tenker du umiddelbart på leiesoldater. Men Kisangani er bare ikke stedet der slike ting foregår. Kanskje var de der for å undersøke muligheten for å kjøpe gull og diamanter? sier kilden til Aftenposten.no.

De to nordmennene er 27 og 28 år gamle. Begge har bakgrunn fra forsvaret og fra den private sikkerhetsbransjen. (©NTB)

Personvernpolicy