Målløst i Tromsø

<pTromsø var nærmest seieren, men klarte ikke å score. Det gjorde heller ikke Bodø/Glimt i et tamt og målløst 17. mai-vorspiel i ishavsbyen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at Tromsø fortsatt venter på sin første hjemmeseier i årets sesong, og spillerne til Per-Mathias Høgmo har ikke klart å slå erkerivalen Bodø/Glimt i et 16. mai-oppgjør siden 1996.

Kampen var forventet å skulle bli et forrykende oppgjør mellom Nord-Norges fremste fotballag, men endte som et gedigent antiklimaks.

Den første drøye timen var som et langt gjesp, og det var først etter 65 minutter på Alfheim at det ble antydning litt temperatur.

Rushfeldt-heading

Sigurd Rushfeldt varmet hjemmepublikummet med en flott heading etter at det var spilt i 65 minutter. Han plasserte ballen i keeper Kolstads lengste hjørnet, men reservekeeperen for Pavel Londak reddet glimrende.

Morten Moldskred var frempå like etter, men hans skudd på volley gikk himmelhøyt over.

Bodø/Glimt hadde et svakt overtak i første omgang, men klarte ikke å utnytte det i farlige sjanser. Gjestene skapte ikke noen ting i løpet av de første 45 minuttene. Toppscorer Stig Johansen var ikke, og savnet av ham var merkbart i Glimt-angrepet.

Den som var nærmest scoring for Glimt var backen Ruben Imigen da han sendte av gårde et langskudd fra 25 meter.

Kunne avgjort

Hjemmelaget hevet seg noe etter pausen, og var nærmest seieren.

To minutter før slutt kunne Sigurd Rushfeldt avgjort det hele, men en god og litt heldig Kolstad i Glimt-målet fikk slått ballen via tverrligger og over mål. Da var ikke centimeterne på Tromsøs side.

Per Verner Rønning i Glimt-forsvaret hadde full kontroll på både Rushfeldt og Moldskred, og var kampens beste spiller.

Tromsø hadde sin beste mann i Tommy Knarvik

Personvernpolicy