– Har aldri opplevd liknende

Mads Stokkelien (tv) utlignet til 1-1 for Start under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start i Bergen lørdag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Mads Stokkelien (tv) utlignet til 1-1 for Start under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Start i Bergen lørdag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

<p19 år gamle Mads Stokkelien er Starts siste stjerneskudd i Eliteserien. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med fire mål på totalt 55 spilleminutter i cup og serie for Start den siste uken har Mads Stokkelien for alvor meldt sin ankomst i norsk eliteserie.

Stokkelien er russ og feiret 16. mai på en ganske annen måte enn sine medelever. Han ble nemlig den store helten da han klinket inn Starts utlikning fire minutter før slutt på Brann stadion lørdag. Og det var en superscoring av de sjeldne.

– Jeg fikk en god ball fra Hunter Freeman og de andre i feltet trakk med seg Brann-spillerne mot første stolpe. Da kom ballen til meg og det var bare å sette den i mål. Det var en ubeskrivelig følelse, jeg har aldri opplevd noe liknende, smiler han til ABC Nyheter.

Og kanontreffet var ikke tilfeldig.

– Jeg har trent en del på det på trening, men det er ikke alltid den går inn, sier spilleren som fikk sin debut i Eliteserien som innbytter mot Aalesund tidligere i år.

Leser matte på 17. mai

Etter superscoringen ventet litt russefeiring og mye eksamenslesing på den sindige spissen.

– Nå skal jeg på et russearrangement i Kristiansand i kveld før det er lesing til matteeksamen i morgen. Det blir nok uansett en ganske rolig feiring. Det blir vanskelig å skulle omstille til eksamen etter dette, men det får gå, sier Stokkelien som skal ta eksamen på onsdag.

Han bedyrer at russefeiringen ellers har foregått i rolige former.

– Jeg har festet litt, men jeg er nok han som går tidligst hjem. Jeg er den rolige typen, men det er gøy å få med seg litt av feiringen, og det føler jeg at jeg har gjort. Men dette betyr mye mer, gliser han.

– Hvilken type spiller er du?

– Jeg er en målscorer. Jeg er god til å plassere meg i feltet og et oppspillspunkt, sier G19-landslagsspilleren.

Drømmer om gull med Start

Nå håper han at scoringen kan gi han mer spilletid, og han har en klar drøm for sin karriere.

– Drømmen er å spille fast for Start og ta gull med dem. Men jeg har også et engelsk favorittlag i Leeds, så det er klart det også hadde vært stort å få være med å hjelpe de oppover igjen, sier han.

Start-trener Knut Tørum var storfornøyd med sin elev som scoret fem minutter etter at han kom inn fra benken. Nå ser Tørum fram til at spissen snart er ferdig med skolegangen og kan fokusere 100 prosent på fotballen.

– Mads er skolegutten vår. Han har vært mer på skolen enn på trening i det siste og skal snart ta eksamen. Jeg er spent på å få han med for fullt etter det. Han er en trygg og god spiller og kald i avslutningene. Slik vi så i dag, sier treneren.

Spisstalentet scoret også tre mål på 45 minutter som innbytter mot Trauma i cupens 1. runde, før han altså kun brukte fem minutter på å utlikne i Bergen. Dermed har skoleeleven fire mål på 55 minutter - en vanvittig utteling for spilleren som kom til Start som 15-åring.

Personvernpolicy