Mesteren Stabæk våknet

JUBLER: Fredrik Berglund (nr. 2 fra høyre) scoret 1-0 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sandefjord i Telenor Arena på Fornebu lørdag. Foto: Knut Falch / SCANPIX

<pMed 4-1 over Sandefjord, sjanser i fleng og festfotball av fjorårskaliber, våknet endelig regjerende seriemester Stabæk.</p

Det var ikke uventet topp mot bunn i Stabæk-hallen lørdag. Men det ville gitt gode odds før sesongen om man satte penger på at hjemmelaget skulle slite i bunnstriden, mens gjestene fra Sandefjord har vært en av årets sensasjoner i toppen.

Og en uinformert gambler ville trodd tabellsituasjonen var fikset, hvis man bare skulle dømme ut fra denne kampen.

I stolpen

Stabæk fosset ut som i fjorårets mesterskapssesong, med høyt tempo og rytme som selskapsdansere i angrepsspillet, og produserte sjanser i fleng, mot et fullstendig underlegent Sandefjord.

Allerede etter fire minutter ble Fredrik Berglund spilt gjennom av Daniel Nannskog, men skjøt utenfor. Han tok sitt monn igjen bare to minutter senere, da han ble spilt alene med keeper Espen Bugge Pettersen nok en gang, og denne gangen rullet svenske Berglund ballen rolig i mål via stolpen.

Målfest

Det var bare som et mellomspill å regne da Marciano utlignet for Sandefjord to minutter senere, med en presset markkryper fra 20 meter. Resten av omgangen var Stabæks, med flere store sjanser til både Daniel Nannskog og Pálmi Rafn Pálmason. Men det måtte et selvmål til for å ordne 2-1, da Marciano, presset av Nannskog, satte ballen i det andre nettet også. Denne gangen med hodet.

Målfesten fortsatte bare to minutter etter pause. Etter vakkert samspill mellom Berglund og Pontus Farnerud kunne endelig Pálmason juble for scoring. Drøyt ti minutter senere, nok en gang etter vakre kombinasjoner, skrudde Farnerud selv ballen i krysset fra 20 meter og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Sandefjord hadde temmelig nøyaktig 100 prosent uttelling. Scoringen var den sjansen laget hadde. Men det er ikke sikkert Sandefjord bare er et blaff av den grunn. Når Stabæk spiller som lørdag, er det få lag i Norge som matcher dem.