- Det var tortur!

Alexander Rybak gikk videre til finalen i Eurovision Song Contest i Moskva torsdag. Foto: Scanpix
Alexander Rybak gikk videre til finalen i Eurovision Song Contest i Moskva torsdag. Foto: Scanpix

<pLettelsen var stor for Alexander Rybak og Norge da vi kom videre til hovedfinalen i Melodi Grand Prix. Norge starter som nummer 20 i finalen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var tortur. Jeg klarte nesten ikke stå på bena. Men det endte veldig, veldig bra!

Det sier Alexander Rybak etter at finaleplassen lørdag ble sikret torsdag kveld.

Det norske håpet var den niende finalisten av ti som ble ropt opp etter semifinalen torsdag, dermed skulle det ta litt tid før Rybak og co kunne puste lettet ut i visshet om norsk finaleplass.

- De rettet kamera på oss hele tiden, men ingen konvolutt, sier Alexander, som var strålende fornøyd etter sin egen opptreden.

- Det gikk veldig, veldig bra. Jeg har endelig funnet fram til sjelen min igjen, strålte det norske håpet i et intervju med NRK mens semifinalen fortsatt pågikk.

Flott innsats

Rybak vant den norske finalen med glans og er regnet som en av de aller største favorittene i den internasjonale finalen. Da han gikk på den gigantiske scenen i olympiahallen i Moskva torsdag kveld var det til stormende jubel og klapp fra både tilskuere i salen og journalister på pressesenteret.

Spellemannen startet som nummer seks, og hadde en god plassering mellom to ballader, rett før en reklamepause. Etterpå uttrykket Alexander stor glede over at det gikk så bra.

- Går vi ikke videre nå, gidder jeg ikke melde meg på til neste år, sa han.

Låta hans, Fairytale, er en av favorittene til å vinne hovedfinalen lørdag. Tilsammen deltok nitten land i semifinalen torsdag. Rybak starter som nummer 20.

Her er landene som går videre:


1) ASERBAJDSJAN
2) KROATIA
3) UKRAINA
4) LITAUEN
5) ALBANIA
6) MOLDOVA
7) DANMARK
8) ESTLAND
9) NORGE!!!
10) HELLAS


ABC Nyheter vurderte alle de nitten bidragene fortløpende under semifinalen.

Personvernpolicy