Psykisk syk drapsmann meldte seg

<pEn 29 år gammel drapsmann som rømte under permisjon fra en psykiatrisk avdeling torsdag, meldte seg selv for institusjonen fredag morgen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Romerike opplyste fredag morgen til NTB at de ville sette i gang etterforskning av saken etter at 29-åringen rømte. Men ved 8-tiden meldte han seg selv for institusjonen han rømte fra, og operasjonssentralen i Romerike politidistrikt gjorde det klart at politiet nå er ferdig med saken.

29-åringen var på permisjon hos sin far i Oslo torsdag, da han plutselig forsvant. Mannen ble dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han knivdrepte 55 år gamle Eva Lilleøen på Romerike i 2005. Han sliter med tunge rusproblemer.

Søsteren til den drapsdømte sier til VG Nett at broren under normale omstendigheter skal være helt ufarlig. Men det forutsetter at han tar medisinene sine og at han helst holder seg unna rus.

– Han er ikke farlig hvis han tar medisiner og er slik som han har vært den siste tiden. Holder han seg også unna dop er han ufarlig. Men når han har tatt dop tidligere har han nærmest vært psykotisk. Han blir utilregnelig og en fare for seg selv og i verste fall andre. Jeg er nesten sikker på at han har tatt noe stoff, det var nok derfor han stakk av, sier søsteren. (©NTB)


Oppdatert med en ny versjon.

Personvernpolicy